Şiddetli Yağışlar Sonucunda Antakya’nın 14 Mahallesinde Sel Meydana Geldi

0
290

antakya sel1Hafta sonundan bu yana aralıksız olarak devam eden yoğun yağışlar hayatı felç etmeye devam ediyor. Pek çok mahallede su baskınlarının yaşandığı Antakya’da, Serinyol, Tahtaköprü, Odabaşı, Uzunalıç, Üçgedik, Ovakent, Avsuyu, Akhisar, Bohşin, Anayazı, Kisecik, Karaksı, Kuzeytepe ve Maraşboğazı mahallelerinde sel meydana geldi. Sel oluşan mahallelerde Antakya Belediyesi ekipleri gece boyunca da çalışmalarını sürdürerek, suyun tahliye edilmesi, balçıkların kaldırılması konusunda vatandaşların mağduriyetini gidermek amacıyla hizmet veriyorlar.

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Hafta sonundan bu yana yurdumuzun dört bir yanında etkili olan ve ne yazık ki Antakya’mızı da olumsuz etkileyen şiddetli yağışlar nedeniyle bazı mahallelerimizde sel meydana geldi. Antakya ilçemizin genelinde pek çok ev ve iş yerlerini su bastı. Biz Antakya Belediyesi olarak sorumluluk alanımız olsun ya da olmasın, vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek amacıyla gece gündüz demeden hizmet veriyoruz.

antakya sel2

Bu kapsamda su baskını yaşanan ev ve işyerlerinde su tahliyesi yapmanın yanı sıra, sel meydana gelen Serinyol, Tahtaköprü, Odabaşı, Uzunalıç, Üçgedik, Ovakent, Avsuyu, Akhisar, Bohşin, Anayazı, Kisecik, Karaksı, Kuzeytepe ve Maraşboğazı mahallelerimizde de su tahliyesi, ızgara ve mazgalların açılması, balçıkların temizlenmesi hususunda ekiplerimiz gece boyunca yürüttükleri çalışmalara devam ediyorlar. Özellikle Serinyol, Tahtaköprü, Uzunalıç, Maraşboğazı, Kisecik, Karaksı ve Anayazı mahallelerimizde selin etkilerinin görüldüğü ilk andan bu yana, yaklaşık üç gündür ekiplerimiz aralıksız olarak çalışmalarını sürdürüyor. Selde ev ve iş yerleri zarar gören vatandaşlarımıza, su baskınları oluşan mahallelerimize Antakya Belediyesi olarak imkânlarımız doğrultusunda yardımcı oluyoruz. Tüm hemşerilerime yaşanan sel afetinden dolayı geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here