Şiddetli Rüzgâr Hayatı Felç Etti!

0
43

İskenderun’da dün gece saatlerinde başlayan şiddetli rüzgar, kent genelinde hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli rüzgar nedeniyle 14.30 saati itibariyle bazı okullar tatil edildi.

Meteoroloji Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise; “Bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, Mersin çevresinden başlayarak zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, iç kesimlerde yağmur ve yer yer sağanak yağmur, rakımı 1500 m ve üzeri olan yerlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması,Yağışların, öğle saatlerinden itibaren Mersin il geneli ve Adana’nın batısında (Pozantı, Karaisalı ve Aladağ) , akşam saatlerinden itibaren Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın, Doğu ve güneydoğu yönlerden orta kuvvette yer yer kuvvetli, Hatay’ın kıyı kesimlerinde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Doğu Akdeniz’de Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Akşam saatlerinden itibaren Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde etkili olması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Yağışların 1500m ve üzeri rakımlı yerlerde kar şeklinde başlaması, zamanla yerde kar örtüsü oluşması beklenmektedir. Kuvvetli yağışın sebep olabileceği sel, su baskını, kıyı kesimlerde; yağış anında kuvvetli rüzgar, yıldırım ve dolu yağışı, yüksek kesimlerde; buzlanma ve don olayları ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here