Şiddetli Fırtına Kent Halkına Zorlu Anlar Yaşattı

0
40

Kentimizde yaşanan şiddetli fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Mete Aslan Bulvarında bulunan 3M Garden bahçesindeki büyük bir ağaç otomobilin üzerine devrilirken, bahçe duvarını da yıktı.

Kentimizde sabah saatlerinde başlayan fırtına kent halkına sıkıntılı anlar yaşattı. İnsanlar yürümekte bile zorlanırken, fırtına yüzünden ağaçlar da devrildi.

Çok katlı otopark üzerindeki dev EXPO afişi yerinden çıktı, tek taraflı tutunan afiş fırtınanın etkisiyle sallanırken, bölge halkına da korkulu anlar yaşattı. Zabıta ekipleri, otopark çevresini şeritle çevirerek, insanların bölgeye çok yaklaşmalarına müsaade etmedi.

Öte yandan 3M Garden bahçesindeki kalın gövdeli ağaç fırtınadan dolayı devrildi. Bir otomobilin üzerine devrilen ağaç, bahçenin duvarını da yıktı.

Yaşanan fırtına ve ardından beklenen şiddetli yağışlarla ilgili Meteorolojiden de uyarı yapıldı. Yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi;

“Hemşerilerimizin dikkatine! Bu akşamdan itibaren Doğu Akdeniz’de beklenen yağışların Hatay’ın kıyı kesimlerinde kuvvetli ve çok kuvvetli olmak üzere, genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Toroslar bölgesinde yoğun kar yağışı şeklinde olması beklediğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tüm vatandaşlarımızın tedbirli olması önemle rica olunur. (112 Acil Çağrı Merkezi)”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here