Sevgiyi Bilgisayarınıza Yükleyin

0
92

Günaydın sevgili okuyucularım nasılsınız bu sabah? Kilis’e roketler düşeye devam ediyor! IŞİD hakkımızda kararlar veriyor. Cuma hutbelerinde ve dediğini yaparak füze atmaya devam ediyor. Kilis Gaziantep diken üzerinde, füzeler altında yaşıyor. Artık nasıl bir yaşamsa? Oralarda insanlar ölür, yaralanırken, herkes kendi hayatını yaşamaya devam ediyor. Çünkü duygudaşlık yapan, seven ve sayan yok, bencillik almış başını gitmiş? Azıcık düşünen bizler elimiz kolumuz bağlı kendimizi kemirmekle uğraşıyoruz.

Elimizden telefonlarımız düşmüyor gün boyu, geyik muhabbetlerindeyiz bari bilgisayarımıza sevgiyi yükleyelim ki her açtığımda  gözümüzün önünde  olsun belki duygudaşlık yapmayı böylece anımsayabiliriz diyorum.

Sevgiyi Bilgisayarınıza Yükleyin

Müşteri: Çok fazla teknik bilgim yok. SEVGİ yüklemek için ne yapmam gerekiyor?

Yetkili: İlk olarak KALBİM dosyasını açmanız lazım. Açtınız mı?

Müşteri: Evet açıldı. Ancak şu anda GEÇMİŞ_ACILAR.EXE, DÜŞÜK_GÜVEN.EXE, HASET.EXE VE GÜCENME.EXE isimli programlar da çalışıyor. Onlar çalışırken SEVGİ yükleyebilir miyim?

Yetkili: Problem değil. Yüklediğiniz anda SEVGİ otomatik olarak GEÇMİŞ_ACILAR.EXE’yi silecektir. Gerçi bir süre geçici hafızada kalabilir ama artık diğer programları etkilemez. SEVGİ er veya geç DÜŞÜK_GÜVEN.EXE’yi silerek YÜKSEK_GÜVEN.EXE isimli bir modül yükleyecektir. Ancak siz, HASET.EXE VE GÜCENME.EXE’yi mutlaka kendiniz kapatmalısınız. Bu programlar SEVGİ’nin yüklenmesine engel olurlar. Onları kapatabilir misiniz lütfen?

Müşteri: “Tamam kapattım, SEVGİ otomatik olarak yüklenmeye başladı. Bu normal mi?”

Yetkili; “Evet ama unutmayın ki bu sadece temel program. Üst sürümlerinin yüklenmesi için başka KALP’lerle bağlantı kurmanız gerekiyor.”

Müşteri: “Haydaa… Daha şimdiden hata mesajı verdi. Ne yapmam gerekiyor?”

Yetkili: “Mesaj ne diyor?”

Müşteri: “Hata-412! Program iç sistemde çalışmıyor! Bu ne demek?”

Yetkili: “Endişelenmeyin, bu çok rastlanan bir sorun, çözümü de var. Hata mesajı, SEVGİ programının başka kalplerde çalışmaya hazır olduğunu ancak sizin kalbinizde çalışmadığını söylüyor. Biraz karmaşık bir programcılık dili oldu galiba… Sade bir dille şöyle diyor: ‘Programın başkalarını sevebilmesi için önce sizin kendi sisteminizi sevmeniz gerektiğini’ söylüyor.”

Müşteri: “Peki ne yapmam gerekiyor?”

Yetkili: ‘Kendimi Kabullenme’ isimli dosyanın içinde bulacağınız KENDİNİ_AFFETME.DOC, KENDİNE_GÜVENME.TXT, DEĞER_BİLME.TXT VE dosyasına kopyalayın.”

Müşteri: “Tamam. Başka bir şey var mı?”

Yetkili: “Şimdi çalışacaktır gerçi ama, biz ilerisi için de tedbir alalım… SÜREKLİ_KENDİNİ_ELEŞTİR_HAYATI_ZEHİR_ET.EXE diye çok uzun isimli bir dosya vardır. Onu bütün sistemde tarayın ve gördüğünüz her dosyadan silin, sonra çöp kutunuzdan da atarak tamamen kaybolduğundan emin olun!”

Müşteri: “Yaptım. Hey harika… Neler oluyor? KALP temiz dosyalarla doluyor. GÜLÜMSEME.MPG monitöre geldi. SICAKLIK.COM, BARIŞ.EXE ve MEMNUNİYET.COM hepsi KALP’e yerleşiyor.”

Yetkili: “Güzel, demek ki SEVGİ yüklendi ve çalışıyor. Şu andan itibaren her şeyle başa çıkabilmeniz gerekiyor. Yalnız telefonu kapatmadan önce son bir noktaya dikkat çekmek istiyorum.”

Müşteri: “Nedir?”

Yetkili: “SEVGİ programı ücretsizdir. Onu ve onun tüm modüllerini tanıştığınız herkese verin. Karşılığında onlar da başkalarıyla paylaşacak ve sonunda size tertemiz modüller olarak dönecektir… Mutluluklar…”

Müşteri: “Teşekkürler. Size de mutluluklar…”

Ve sevgili okuyucularım hepimiz bilgisayara sevgiyi yükleyelim. Sağlık ve sevgiyle kakalım her zaman hep birlikte ayrımsız gayrımsız. Savaşsız bir ortamda barış içinde…

yase-kalpler

Einstein ve Şoförü

Einstein bir çok yerde konferans vermişti. Bu konferanslara özel şoförün kullandığı bir otoyla gidiyordu. O konferans verirken şoför de dinleyiciler arasında oturur onu dinlerdi. Bir gün yine bir yere konferansa gidiyorlardı. Bir aralık  şoför “-Dr. Einstein” dedi. “Sizi o kadar uzun zamandır dinliyorum ki, artık yapacağınız konuşmayı kelimesi kelimesine biliyorum.”

Dr. yaşlı adamı basite almıştı. “-Pekala” dedi. “Şimdi gitmekte olduğumuz yerde beni tanımazlar. Palto ve şapkalarımızı değiştirelim sen konuş.” Şoför konuştu. Gerçekten de dersini iyi çalışmıştı. Birisi çıkıp ta bir önceki konferansta sorulmamış bir soru sorana kadar. Sorular kısmını bile çok iyi sonuçlandırmıştı bu soruya kadar ama yine de yılmadı.

“-Böyle basit bir şey sormak gerçekten çok garip” dedi. “Şimdi arka sırada oturan şoförümü çağıracağım ve size yanıt vermesini söyleyeceğim.”

& & & & &

Yolumuzdaki Engeller

Eski zamanlarda bir kral, saraya gelen yolun üzerine kocaman bir kaya koydurmuş, kendisi de pencereye oturmuştu. Bakalım neler olacaktı? Ülkenin en zengin tüccarları, en güçlü kervancıları, saray görevlileri birer birer geldiler, sabahtan öğlene kadar. Hepsi kayanın etrafından dolaşıp saraya girdiler. Pek çoğu kralı yüksek sesle eleştirdi. Halkından bu kadar vergi alıyor, ama yolları temiz tutamıyordu. Sonunda bir köylü çıkageldi. Saraya meyve ve sebze getiriyordu. Sırtındaki küfeyi yere indirdi, iki eli ile kayaya sarıldı ve ıkına sıkına itmeye başladı. Sonunda kan ter içinde kaldı ama kayayı da yolun kenarına çekti. Tam küfesini yeniden sırtına almak üzereydi ki, kayanın eski yerinde bir kesenin durduğunu gördü. Açtı.. Kese altın doluydu. Bir de kralın notu vardı içinde.. “Bu altınlar kayayı yoldan çeken kişiye aittir” diyordu kral. Köylü, bu gün dahi pek çoğumuzun farkında olmadığı bir ders almıştı. “Her engel, yasam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.

Günün Şiiri

Parıltı

Ateş gibi bir nehir akıyordu.

Ruhumla o ruhun arasından

Bahsetti derinden ona halim

Aşkın bu unutulmaz yarasından

Vurdukça bu nehrin ona aksi

Kaştım, o bakıştan o dudaktan

Baktım ona sessizce uzaktan

Vuruldukça bu aşkın ona aşkı.

Ahmet HAŞİM

Merdiven

Ağır, ağır çıkacaksın bu merdivenlerden,

Eteklerinde güneş rengi bir yığın yaprak,

Ve bir zaman bakacaksın semâya ağlayarak…

Sular sarardı… yüzün perde perde solmakta,

Kızıl havâları seyret ki akşam olmakta…

Eğilmiş arza, kanar, muttasıl kanar güller;

Durur alev gibi dallarda kanlı bülbüller,

Sular mı yandı? Neden tunca benziyor mermer?

Bu bir lisân-ı hafîdir ki ruha dolmakta,

Kızıl havâları seyret ki akşam olmakta…

Ahmet HAŞİM

Havuz

Akşam yine toplandı derinde…

Cânân gülüyor eski yerinde

Cânân ki gündüzleri gelmez

Akşam görünür havz üzerinde,

Meh-tâb kemer tâze belinde

Üstünde semâ gizli bir örtü

Yıldızlar onun güldür elinde…

Ahmet HAŞİM

Bülbül

Bir gamlı hazânın seherinde

Isrâra ne hâcet yine bülbül?

Bil, kalbimizin bahçelerinde

Cân verdi senin söylediğin gül!

Savrulmada gül şimdi havâda,

Gün doğmada bir başka ziyâda…

Ahmet HAŞİM

Günün Fıkrası

Kır evinde yaşayan arkadaşını ziyaret eden adam, bakar ki arkadaşı elinde bir sinek öldürücü oradan oraya dolaşıyor. Biraz dalga geçmek ister; “Bugün hiç yakalayabildin mi? Skor kaç?” Arkadaşı bakar; “Evet üç erkek ikide kadın sinek öldürdüm.” “Aradaki farkı nasıl anladın merek ediyorum.” “Çok basit üç tanesi bira kutusunun,  iki tanesi de telefonun  üzerindeydi.”

Günün Sözü

Daha akıllı olmaya çalışmayanlar gerçekten ahmak ve cahil kimselerdir.

Eflatun

Kuvvetli insan kendi kendini yenen insandır.

Hz. Muhammed

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here