Sevgiyi Bilgisayarınıza Yükleyin

0
64

Günaydın sevgili okuyucularım nasılsınız bu sabah? İnsanlığın can çekiştiği bir yerdeyiz diyorum haklı olarak. Artık nedenlerini yazmaktan, sıralamaktan bıktık. Kendimizi korumak adına ve can çekişen insanlığın inadına sevgiyi yalnız yüreğimize değil bilgisayarımıza yükleyelim diyorum. Her bilgisayarı açtığımızda aklımızda can çekişen insanlık olsun belki bu sevgi bir yaşam iksiri olur can çekişen insanlığa?

& & & & &

Müşteri: Çok fazla teknik bilgim yok. SEVGİ yüklemek için ne yapmam gerekiyor?

Yetkili: İlk olarak KALBİM dosyasını açmanız lazım. Açtınız mı?

Müşteri: Evet açıldı. Ancak şu anda GEÇMİŞ_ACILAR.EXE, DÜŞÜK_GÜVEN.EXE, HASET.EXE VE GÜCENME.EXE isimli programlar da çalışıyor. Onlar çalışırken SEVGİ yükleyebilir miyim?

Yetkili: Problem değil. Yüklediğiniz anda SEVGİ otomatik olarak GEÇMİŞ_ACILAR.EXE’yi silecektir. Gerçi bir süre geçici hafızada kalabilir ama artık diğer programları etkilemez. SEVGİ er veya geç DÜŞÜK_GÜVEN.EXE’yi silerek YÜKSEK_GÜVEN.EXE isimli bir modül yükleyecektir. Ancak siz, HASET.EXE VE GÜCENME.EXE’yi mutlaka kendiniz kapatmalısınız. Bu programlar SEVGİ’nin yüklenmesine engel olurlar. Onları kapatabilir misiniz lütfen?

Müşteri: Tamam kapattım, SEVGİ otomatik olarak yüklenmeye başladı. Bu normal mi?

Yetkili: Evet ama unutmayın ki bu sadece temel program. Üst sürümlerinin yüklenmesi için başka KALP’lerle bağlantı kurmanız gerekiyor.

Müşteri: Haydaa… Daha şimdiden hata mesajı verdi. Ne yapmam gerekiyor?

Yetkili: Mesaj ne diyor?

Müşteri: Hata-412! Program iç sistemde çalışmıyor! Bu ne demek?

Yetkili: Endişelenmeyin, bu çok rastlanan bir sorun, çözümü de var. Hata mesajı, SEVGİ programının başka kalplerde çalışmaya hazır olduğunu ancak sizin kalbinizde çalışmadığını söylüyor. Biraz karmaşık bir programcılık dili oldu galiba… Sade bir dille şöyle diyor: ‘Programın başkalarını sevebilmesi için önce sizin kendi sisteminizi sevmeniz gerektiğini’ söylüyor.

Müşteri: Peki ne yapmam gerekiyor?

Yetkili: ‘Kendimi Kabullenme’ isimli dosyanın içinde bulacağınız KENDİNİ_AFFETME.DOC, KENDİNE_GÜVENME.TXT, DEĞER_BİLME.TXT VE dosyasına kopyalayın.

Müşteri: Tamam. Başka bir şey var mı?

Yetkili: Şimdi çalışacaktır gerçi ama, biz ilerisi için de tedbir alalım… SÜREKLİ_KENDİNİ_ELEŞTİR_HAYATI_ZEHİR_ET.EXE diye çok uzun isimli bir dosya vardır. Onu bütün sistemde tarayın ve gördüğünüz her dosyadan silin, sonra çöp kutunuzdan da atarak tamamen kaybolduğundan emin olun!

Müşteri: Yaptım. Hey harika… Neler oluyor?.. KALP temiz dosyalarla doluyor. GÜLÜMSEME.MPG monitöre geldi. SICAKLIK.COM, BARIŞ.EXE ve MEMNUNİYET.COM hepsi KALP’e yerleşiyor.

Yetkili: Güzel, demek ki SEVGİ yüklendi ve çalışıyor. Şu andan itibaren her şeyle başa çıkabilmeniz gerekiyor. Yalnız telefonu kapatmadan önce son bir noktaya dikkat çekmek istiyorum.

Müşteri: Nedir?

Yetkili: SEVGİ programı ücretsizdir. Onu ve onun tüm modüllerini tanıştığınız herkese verin. Karşılığında onlar da başkalarıyla paylaşacak ve sonunda size tertemiz modüller olarak dönecektir… Mutluluklar…

Müşteri: Teşekkürler. Size de mutluluklar…

Ve sevgili okuyucularım hepimiz bilgisayara sevgiyi yükleyelim. Sağlık ve sevgiyle kalalım her zaman, hep birlikte, ayrımsız gayrımsız. Savaşsız bir ortamda barış içinde… Yase

& & & & &

Einstein ve Şoförü

Einstein birçok yerde konferans vermişti. Bu konferanslara özel şoförün kullandığı bir otoyla gidiyordu. O konferans verirken şoför de dinleyiciler arasında oturur onu dinlerdi. Bir gün yine bir yere konferansa gidiyorlardı. Bir aralık  şoför; “-Dr. Einstein” dedi. “Sizi o kadar uzun zamandır dinliyorum ki, artık yapacağınız konuşmayı kelimesi kelimesine biliyorum.”

Dr. yaşlı adamı basite almıştı; “Pekâlâ” dedi. “Şimdi gitmekte olduğumuz yerde beni tanımazlar. Palto ve şapkalarımızı değiştirelim sen konuş.”

Şoför, gerçekten çok şahane ve başarılı bir konuşma yapmış; sorulan bütün soruları doğru cevaplamış. Tam yerine oturacağı sırada bir kişi, o güne kadar konferansta bahsi hiç geçmemiş ağır bir fizik sorusu sormuş. Şoför, hiç duraksamadan soruyu soran kişiye dönüp: “Böylesine basit bir soruyu sormanız gerçekten çok garip” cevabını vermiş. Sonra da salonun arkasında oturan Einstein’ı işaret ederek şöyle devam etmiş: “Şimdi size arka sırada oturan şoförümü çağıracağım ve sorduğunuz soruyu, göreceksiniz, o bile cevaplayacak.”

Kıssadan hisse: Akıllı insanlar, akıllı insanlarla çalışır. Zekânın yanında uyanık ve hazırcevap olmak da insana çok şeyler kazandırır…

Ve ünlü bilim adamı Stephen Hawking yaşamını yitirdi. Allah rahmet eylesin. Hawking hakkında kısa bir bilgi okuyalım…

Stephen William Hawking, 1942 tarihinde Oxford- İngiltere’de dünyaya geldi. Stephen Hawking sekiz yaşındayken ailesiyle birlikte Londra’nın yaklaşık 20 mil kuzeyinde bulunan St. Albans’a taşındı. On bir yaşındayken St. Albans Okulu’na ve ardından Oxford Üniversitesi Koleji’ne gitti. Hawking, babasının tıp okuması konusunda ısrar etmesine rağmen, Matematik eğitimi almak istedi. Matematik Bölümü, okuduğu kolejde mevcut değildi, bu yüzden onun yerine Fizik Bölümüne geçti. Üç sene sonra Doğal Bilimler alanında birinci sınıf onur derecesi aldı.

Hawking, evreni yöneten temel yasalar üzerine yoğunlaştı. Roger Penrose ile Einstein’ın Görelilik Teorisinin genelde mekân ve zamanı ima ettiğini, Big Bang’te bir başlangıç olsa da kara deliklerin evrene son vereceğini savundu. Profesör Stephen Hawking’in on iki onursal derecesi vardır. 1982 yılında CBE ödülüne layık görüldü. Birçok ödül, madalya ve nişan sahibidir. Royal Society’nin  ve ABD Ulusal Bilimler Akademisinin bir üyesidir. Stephen Hawking’e 21. doğum gününden kısa bir süre sonra ALS teşhis kondu. Tekerlekli sandalyeye ve iletişim için bilgisayarlı bir ses sistemine bağımlı olmasına rağmen, Stephen Hawking evlendi  (üç çocuğu ve üç torunu var) ve teorik fizik üzerine araştırmalarına devam ediyor.

MEŞHUR ESERLERİ; Zamanın Kısa Tarihi, Ceviz Kabuğundaki Evren, Büyük Tasarım, Kara Delikler ve Bebek Evrenler, Her şeyin Teorisi, Uzay ve Zamanın Doğası, Benim Kısa Tarihim

Günün Şiiri

Parıltı

Ateş gibi bir nehir akıyordu.

Ruhumla o ruhun arasından

Bahsetti derinden ona halim

Aşkın bu unutulmaz yarasından

 

Vurdukça bu nehrin ona aksi

Kaştım, o bakıştan o dudaktan

Baktım ona sessizce uzaktan

Vurdukça bu aşkın ona aşkı.

Ahmet HAŞİM

Mukaddime

Karaosmanzâde Câvide Hayri Hanımefendi’ye

Zannetme ki güldür, ne de lâle

Âteş doludur, tutma yanarsın

Karşında şu gülgûn piyâle…

 

İçmişti Fuzuli bu alevden,

Düşmüştü bu iksir ile Mecnûn

Şi’rin sana anlattığı hâle…

 

Yanmakta bu sagârdan içenler,

Doldurmuş onunçün şeb-i aşkı

Baştanbaşa efgân ile nâle…

 

Âteş doludur, tutma yanarsın

Karşında şu gülgûn piyâle!..

Ahmet HAŞİM

Bir Yaz Gecesi Hâtırası

İşveyle, fısıltıyla, gülüşle,

Olmuş şeb-i sevdâ yine bî-hâb

Oklar gibi saplanmada kalbe,

Düştükçe semâdan yere meh-tâb…

 

Bûseyle kilitlenmiş ağızlar

Gözler neler eyler, neler işrâb;

Uçmakta bu âteşli havâda

Vuslat demi bir kuş gibi bî-tâb…

Ahmet HAŞİM

Günün Fıkrası

Kır evinde yaşayan arkadaşını ziyaret eden adam, bakar ki arkadaşı elinde bir sinek öldürücü oradan oraya dolaşıyor. Biraz dalga geçmek ister. “Bugün hiç yakalayabildin mi? Skor kaç?” Arkadaşı bakar; “Evet üç erkek ikide kadın sinek öldürdüm.” “Aradaki farkı nasıl anladın merek ediyorum.” “Çok basit üç tanesi bira kutusunun, iki tanesi de telefonun üzerindeydi.

Günün Sözü

Daha akıllı olmaya çalışmayanlar gerçekten ahmak ve cahil kimselerdir.

Eflatun

Kuvvetli insan kendi kendini yenen insandır.

Hz. Muhammed

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here