Selçuk: “Dün Bizlere Hakaret Edenlerin Bugün Kutlama Mesajları Vermesi İkiyüzlülüktür”

0
57

24 Kasım Öğretmenler gününde alanlarda seslerini duyurma çalıştıklarını ifade eden Eğitim-sen İskenderun Şube Başkanı Coşkun Selçuk, “Dün bizlere hakaret edenlerin bugün çıkıp kutlama mesajları vermesi resmen ikiyüzlülüktür” dedi.

Türkiye’nin tüm eğitim ve bilim emekçilerinin yaşadıkları ekonomik, sosyal ve özlük sorunlarına gerçekçi ve kalıcı çözümler üretilmesini beklediğini belirten Selçuk, “Her 24 Kasım’da öğretmenliğin kutsallığından, “onurlu bir meslek” olduğundan söz edilerek bildik ezber cümlelerin kullanılması, eğitim emekçilerini ciddi anlamda rahatsız etmektedir. Dün bizlere hakaret edenlerin bugün çıkıp kutlama mesajları vermesi resmen ikiyüzlülüktür” dedi.

Öğretmenlerin gösterecekleri bireysel performansa göre çalıştırmanın hesaplarının yapıldığını kaydeden Selçuk, “AKP hükümetinin halen çalışan ve atama bekleyen öğretmenlerin yaşadığı sorunları taleplerini görmezden gelmesi kabul edilemez.

Önümüzdeki dönemde, eğitimde yaşanan yoğun ticarileştirme ve dinselleştirme uygulamalarına; 4+4+4 ile öğretmenlerin norm fazlası olarak mağdur edilmesine, özür grubu atamalarındaki hukuksuzluklara karşı başta okullarımız olmak üzere, her alanda demokratik tepkimizi göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmamalıdır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here