Şehitlerimiz Mezarları Başında Anıldı

0
20

Kurban Bayramı münasebetiyle, bayramdan bir gün önce aziz şehitlerimiz kabirleri başında anıldı.

8 Temmuz 2022 Cuma (Arefe) günü saat 18.00’da İskenderun Şehitliği’nde gerçekleştirilen program kapsamında; Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü ve necip milletimizin selameti için canlarını feda ederek şehadete intikal eden tüm aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu. Akabinde de hep birlikte İstiklal Marşımız okundu.

Rütbelerin en üstü olarak addedilen ‘şehitlik’ mertebesine erişen tüm aziz şehitlerimizin ruhuna izafeten Kuranı Kerim tilavetinin yapılmasının ardından İskenderun İlçe Müftü Vekili Reşit Yıldız’ın eşliğinde ülkemizin ve milletimizin bekası için dualar edildi.

Şehitlikte düzenlenen törene, Payas Kaymakamı ve İskenderun Kaymakam Vekili Dr. Polat Kara, Ak Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcısı ve Şehit Teğmen Ahmet Tor Kışlası Komutanı P. Kurmay Albay Serdar İpekoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İlçe Jandarma Komutanı Kd. Yüzbaşı Yusuf Yıldırım, gaziler, şehit aileleri, siyasi parti temsilcileri katılım gösterdi.

Protokol üyeleri, programda şehitlerimizin mübarek kabirlerini tek-tek ziyaret ederek, başuçlarına karanfil bırakmasının yanı sıra muhterem aileleriyle de yakından ilgilenerek acılarını paylaştılar. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here