Şehit J. Asb. K. Çvş. Metin Kıldış Anaokulu Törenle Açıldı

0
276

İskenderun Barbaros Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde inşa edilen tam teşekküllü anaokulunun açılışı dün gerçekleştirildi.

Türk Kızılay’ı İstanbul Şube Başkanlığınca Ülke genelinde yürütülen “81 İl 81 Anaokulu Projesi” kapsamında hayırsever iş adamı Recep Atakaş tarafından yaptırılan Şehit J. Asb. K. Çvş. Metin Kıldış Anaokulu, Hatay Valisi Erdal Ata’nın katılımıyla açıldı.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK’ya karşı yürütülen operasyon sırasında şehitlik mertebesine ulaşan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldış’ın adının verildiği anaokulunun açılış törenine Vali Ata’nın yanı sıra Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Deniz Üs Komutanı Kurmay Albay Aykar Tekin, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Ak Parti İl Başkanı İbrahim Güler,  hayırsever işadamı Recep Atakaş, Türk Kızılayı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay, kurum müdürleri, şehit ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış törenine, Başbakan Binali Yıldırım, Erzincan’da katıldığı program esnasında videokonferans ile iştirak etti. Erzincan’dan yapılan ortak yayınla başlayan programda konuşma yapan Başbakan Binali Yıldırım; “Türkiye’deki okul öncesi eğitim son 15 yılda 4-5 kat artmıştır. İnsana yatırım yaparsanız, nesiller boyunca sonsuza kadar devam eder” diye konuştu. Eğitime ve insana yapılan yatırımın dünyadaki en anlamlı ve dönüşü fazla olan yatırım olduğunu dile getiren Başbakan Yıldırım, projede Milli Eğitim Bakanlığı, Türk Kızılayı, bağışçılar ve Türk Kızılayı İstanbul Şubesinin aktif rol oynadığını bildirdi. Başbakan Yıldırım, şu anda 25 inşaatın devam ettiğini, bugün de 12 açılışın gerçekleştirileceğini söyledi.

Açılış konuşmasını yapmak üzere canlı yayın bağlantısına dâhil olan Hatay Valisi Erdal Ata da; “Hayırsever iş adamımız Recep Atakaş tarafından yaptırılan bu güzel anaokuluna anlamlı bir isim verildi. Böylesine güzel bir eserin yapılmasını sağlayıp bir şehidimizin isminin yaşatılmasına vesile olduğu için özellikle hayırsever iş adamımız Recep Atakaş beyefendiye teşekkür ediyorum. Ayrıca Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanına, Milli Eğitim Bakanımıza da çok teşekkür ediyoruz. 81 İlimizde böylesine güzel bir proje başlatarak 81 Anaokulu ülkemize kazandırılmasına vesile olan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu okulumuzun ilimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Kürsüye davet edilen şehit babası İlyas Kıldış da; “Bu güzel okulun İlçemize kazandırılması ve 2016 yılında şehitlik mertebesine ulaşan oğlum Metin Kıldış’ın adının yaşatılmasına vesile olan başta devlet erkânı olmak üzere, hayırseverlerimize ve tüm halkımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının yapılmasının akabinde, protokol üyeleri ve şehit ailesi tarafından okulun açuılış kurdelesi kesildi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin müteakibinde, protokol üyeleri ve diğer konuklar Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldış Anaokulu sınıflarında incelemede bulunarak, Başbakan Binali Yıldırım tarafından gönderilen hediye satranç takımlarını öğrencilere dağıttı. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here