Mehmetçik İlerliyor, Destek Çığ Gibi Büyüyor

0
104

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Zeytin Dalı Harekâtının 26. gününde açıklama yaptı. Açıklamada, dün itibariyle etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1485’e yükseldiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında dün, kara ve hava operasyonları sonucunda terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubu 46 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı. Açıklamada ayrıca, harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1485 olduğu kaydedildi.

Bekovası Köyüne Sızma Girişimi…

Türk askeri ile ÖSO güçlerinin ele geçirdiği Bekovası Köyüne, Küçük Darmık Dağındaki tünellerden sızmaya çalışan 13 teröristin de öldürüldüğü belirtildi.

Afrin’e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekâtı tüm hızıyla devam ederken, köşeye sıkışan PKK/PYD/YPG’li teröristler Kilis’in Hisar köyünün karşısında bulunan Bekovası Köyüne sızma girişiminde bulundu. Teröristlerin, Türk askeri ile ÖSO güçlerinin yoğun çatışmalar sonucu daha önce ele geçirdiği Bekovası Köyüne, Küçük Darmık Dağı’ndaki tünellerden geçerek sızmaya çalıştıkları, fark edilen 13 teröristin, çıkan çatışma sonucu öldürüldüğü belirtildi.

Sızma girişiminin ardından zaman-zaman çatışmaların yaşandığı bölge top atışlarıyla vuruldu. Tünellerin hedef alındığı atışlar sonrası dağdan dumanlar yükseldi.

Ordu’dan Hatay ve İskenderun’a Destek

Ordu Memur-Sen üyeleri ise yaptıkları basın açıklamasında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtına destek verdi. Yalı Cami önünde toplanan grup adına açıklama yapan Memur-Sen Ordu Şube Başkanı İsmail Çelenk, Afrin’de yürütülen operasyonun, Çanakkale ruhunun canlanması olduğunu ifade etti. Sınır ötesine giren Mehmetçiğin, çiçeklerle karşılandığını hatırlatan Çelenk; “Artık, uyuyan dev uyanmıştır. Mazlumların duası, Mehmetçiğimizle beraberdir. Bura artık, Çanakkale ruhunun canlanmasıdır. Diyarbakır’dan, Muş’tan, Malatya’dan, Edirne’den, Trabzon’dan, Giresun’dan ve Ordu’dan şehitlerimiz varsa, ‘vatan mesele ise gerisi teferruattır’ diyen insanlar atık ayağa kalmıştır. Biz artık Suriye’de olacağız. Hatay’ı korumak için, İskenderun’u korumak için sınırlarımızın ötesinde mazlumlara umut olacağız. Bizim askerimiz Suriye’ye gidiyor, oradaki halk askerimizi çiçeklerle karşılıyor” dedi.

Hataylı Memurlardan da Mehmetçiğe Destek

Memur-Sen Hatay İl Temsilciliği ve Memur-Sen’e bağlı sendikalar da gerçekleştirdikleri eylemle Afrin’e düzenlenen Zeytin Dalı Harekâtına destek verdiler. Antakya Köprübaşı’nda gerçekleşen basın açıklamasında konuşan Memur-Sen Hatay İl Başkanı Hasan Urhan, askerlerin, vatanının bekası ve selameti için Afrin’de teröre karşı Zeytin Dalı Harekâtını gerçekleştirdiğini söyledi. Sloganlar atan grup daha sonra Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından okunan duaya eşlik etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here