Şehide Son Görev!

0
148

Şehit Uzman Çavuş Fırat Yıldırım, Antalya’da 6 bin kişinin katıldığı törenle gözyaşları arasında toprağa verildi…

Hatay’da görevli iken, geçici göreve gittiği Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan 23 yaşındaki Uzman Çavuş Fırat Yıldırım, memleketi Antalya’da 6 bin kişinin katıldığı törenle gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş Fırat Yıldırım’ın cenazesi, Antalya Havalimanı’ndan alınarak, Kepez ilçesi Zafer Mahallesi Mithatpaşa Caddesi’nde oturan annesi Selma Yıldırım’ın evine getirildi. Kalabalığın, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganlarıyla karşıladığı şehit Yıldırım’ın cenazesi evinin önüne getirildi ve helallik alındı.

Hatay’da görevliyken geçici olarak gittiği Hakkâri’de şehit olan Uzman Çavuş Fırat Yıldırım’ın eşi Gülistan Sevgi Yıldırım, kardeşleri Serdar, Murat ve Mustafa Yıldırım ile şehit haberini alır almaz geçirdiği kalp rahatsızlığının ardından anjiyo olan anne Selma Yıldırım da cenazeyi karşılayanlar arasındaydı.

Şehit Uzman Çavuş Fırat Yıldırım’ın Türk bayrağına sarılı tabutuna dokunmak için yürüyen annesi Selma Yıldırım ile eşi Gülistan Sevgi Yıldırım fenalık geçirdi. Şehit Yıldırım’ın cenazesi evinin önünde helallik alınmasının ardından cenaze namazı için Muratpaşa Camii’ne götürüldü.

Cuma namazının ardından düzenlenen cenaze törenine 6 bin kişi katıldı. Muratpaşa Camii’ndeki törende ayrıca, Eylül ayında, Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeki terör saldırısında şehit düşen 25 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez’in Antalya’da yaşayan babası İlyas Sönmez de şehit ailesini yalnız bırakmadı.

4 yaşındayken babasını bir trafik kazasında kaybeden Şehit Uzman Çavuş Yıldırım’ın annesi Selma Yıldırım camiye yakınlarının kollarında girdi. Yine yakınlarının yardımıyla bir banka oturan anne Yıldırım; “O benim kuzumdu, yavrumdu. Şimdi şehit oldu. O benim gururum. Şehitler ölmez, vatan bölünmez. O köpekler unutmasın bunu. Bir karış toprak için gerekirse ben de canımı veririm” diyerek acısını haykırdı.

Evli ve 2 yaşında Sedanur adında bir kız çocuk babası olan Şehit Uzman Çavuş Yıldırım’ın eşi Gülistan Sevgi Yıldırım ise cenaze töreninde fenalık geçirdi. Yıldırım’a oturduğu yerde sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Şehidin acılı ağabeyleri Murat ve Serdar’la birlikte evin en küçüğü Mustafa ise kardeşinin tabutuna son kez dokunarak ona son görevlerini yerine getirdi. Düzenlenen törenin ardından şehit Uzman Çavuş Fırat Yıldırım’ın cenazesi Uncalı Mezarlığı şehitliğinde toprağa verildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here