Gül; “Bu Yasa Köylerin Boşaltılma Projesidir”

0
46

Büyükşehir Tasarısına Tepki Gösteren MHP İlçe Başkanı İbrahim Gül Farklı Bir Noktaya Dikkat Çekti…

Gündeme geldiğinden bu yana büyük tartışmalara ve tepkilere neden olan büyükşehir tasarısına bir tepki de Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Gül’den geldi.

Meclise sunulan ve şu an İçişleri Komisyonunda görüşülen büyükşehir belediyeler kanununda yapılacak değişiklik ile ülke birliğinin temeline dinamit konmak istendiğini öne süren Gül; “AKP tarafından hazırlanan büyük şehir yasasına göre 29 ilde Özel İdare olmayacak ama geri kalan 52 ilde il özel İdareleri göreve devam edecek. 29 ilde sadece seçilmiş belediye meclis üyeleri ve belediye başkanının yönetimi ile işleyen bir süreç olacak. Büyükşehir statüsü kazanacak illerdeki belde belediyeleri kapatılacak. Köylerin tüzel kişiliği kaldırılacak. Hepsi büyükşehrin mahallesi haline gelecek. İdareler kaldırılacak bunun yerine yetkisinin ne olduğu belli olmayan Yatırım İzleme Merkezi adı altında valiliğe bağlı bir yapı oluşturulacak. Bu ülkenin üniter yapısını bozabilecek nitelikte bir değişikliktir” dedi.

Hazırlanan bu yasa tasarısının Anayasaya aykırı olduğunu da savunan MHP İlçe Başkanı Gül, “Bir ülkede iki farklı şekilde yönetim olamaz. İnsanımızı da sıkıntıya sokacak bir düzenlemedir. Çünkü köyler mahalle haline geldiklerinde su parası, emlak parası, asfalt katılım payı ödemeye başlayacaklar. İlave vergiler köy insanının üzerine yıkılacak. Ayrıca büyükşehir statüsü kazanacak İl’e alınacak vergiler iki katına çıkacak. Bunun haksızlık olduğunu düşünüyorum.

Bu değişikliğin asıl amacının Avrupa Birliğine verilen söz doğrultusunda tarım nüfusunu azaltmaktır. Köylerdeki tarımsal faaliyetlerinde sıkıntıya girmesidir. Bu yasa bir anlamda köylerin boşaltılma projesidir. Bu yasa bir anlamda devletin yönetim biçiminin değişmesi ve Eyalet sisteminin ilk adımı anlamına geliyor. Umarım AKP aklını başına alır ve dibi görünmeyen bu kuyuya girmekten vazgeçer” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here