Savaş Zorunlu Olmadıkça Cinayettir!

0
63

Eğitim İş’ten “Savaşa Hayır” Açıklaması

Eğitim-İş İskenderun Temsilcilik Başkanı Hasan Kuş, Ak Parti iktidarının son on yılda uyguladığı dış politika ile Türkiye’nin, adeta ABD’nin taşeronluğuna soyunduğunu, ülke topraklarının emperyalizmin üssüne dönüştürüldüğünü savundu. Türkiye’nin savaşa sokulmak istendiğini de kaydeden Kuş; “Suriye’nin işgali çerçevesinde hazırlanan senaryolar birer-birer yürürlüğe girmekte, Türkiye emperyalizmin koçbaşı olarak savaşa sokulmaktadır” dedi.

Ülkemizin, pompalanan sıcak para ile ekonomik olarak kıskaca alınırken, siyasal iktidara, NATO’ya ve emperyalizme muhalif kesimlerin, baskı altına alınarak korku toplumu yaratılmakta ve Suriye operasyonu için uygun koşullar oluşturulmakta olduğunu öne süren Kuş, tarih boyunca vahşi kapitalizmin mazlum ulusların kanıyla beslendiğini söyledi.

Savaşın zorunlu olmadıkça cinayet sayılacağını kaydeden Kuş; “Bu savaş emperyalist haydutların kirli savaşıdır. Ülkemizin bu kirli savaşa alet edilmeye çalışılması kabul edilemez. Emperyalizmin hedefi açıktır. Bölgede etnik ve mezhepsel temelli “site” devletleri oluşturulacaktır. Böylece hem sömürü düzeni için dikensiz gül bahçesine dönüştürülmüş bir Ortadoğu, hem de rahat nefes alabilen ABD’nin ileri karakolu İsrail’e yeni müttefikler yaratılmış olacaktır. Dün ABD destekli Barzani’ye “çapulcu” diyenlerin bugün “Türkiye seninle gurur duyuyor” diye tempo tutması oynanan oyunun bir dışa vurumudur” diye konuştu.

Yarın, Antakya’da kitlesel bir basın açıklaması yapacaklarını da duyuran Başkan Kuş; “9 Şubat Cumartesi günü saat 12.30’da Antakya Maksim Atatürk parkında Eğitim-İş Genel Merkez Yönetim Kurulu ve Şube Başkanlarımızın da katılacağı “Savaşa Hayır” kitlesel basın açıklaması yapılacaktır. Tüm halkımızdan ‘Savaşa Hayır’, ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ sloganlarıyla bu kirli savaşa karşı tepkilerini yükseltmelerini istiyoruz. Emperyalizm kadir-i mutlak değildir. Bölge halkların güçlü barış mesajları emperyalist planları alt üst edecektir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here