Sarı Zeybeklerden 100. Yıla Özel Bir Rekor Daha!

0
46

Denizde 123 M2’lik Türk Bayrağı Açıldı

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yılı, düzenlenen programlarla coşku içerisinde kutlandı. Milli bayramlarda ve özel günlerde gerçekleştirdiği rekor denemeleri ile İskenderun’da adından sıkça söz ettiren Sarı Zeybekler Derneği, denize açtığı 1923 yılı anısına 123 m2’lik Türk Bayrağı ile yeni bir rekora imza attı.

29 Ekim 2023 Pazar günü gerçekleştirilen resmi törenlerin ardından Sarı Zeybekler Derneği’nin organize ettiği etkinlik gerçekleştirildi. Protokol üyeleri ile İskenderunlu vatandaşların şahitliğinde, 123 metre büyüklüğündeki Türk bayrağı dalgıçlar tarafından tekneden denize bırakıldı. Meşaleler, marşlar eşliğinde denize bırakılan bayrak, etkinliği takip eden vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Denize dev bayrağı bırakarak bir rekora imza attıklarını belirten Sarı Zeybekler Derneği Başkanı Nevzat Kurt, bu etkinliği 100. Yıla özel yaptıklarını kaydederek; “1923 yılı anısına 123 m2’lik Türk bayrağını açarak yeni bir rekora imza attık. Depremde şehit olan canlarımıza armağan etmek istiyoruz. 100. Yıla özel yapmak istediğimiz çok şey vardı ama depremde olduğumuz için gerçekleştiremedik. Elimizden bunu yapmak geldi. Seneye de 216 m2’ye çıkartarak dünya rekorunu kırmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here