100’cü Yıl Coşkusu ‘Fener Alayı’ ile Taçlandı

0
34

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümü nedeniyle tüm yurt genelinde iki gün boyunca kutlama ve törenler gerçekleştirildi. Kutlamalar kapsamında düzenlenen fener alayları da vatandaşların yoğun katılımlarıyla gerçekleşti.

İskenderun’da düzenlenen fener alayı da halkın yoğun katılımıyla yapıldı. Depremden büyük yara almış olan kentimiz İskenderun’da, ‘Hatay Benim Şahsi Meselemdir’ diyen Gazi Mustafa Kemal’in izinden giden vatandaşlar, Ata’sının emaneti olan Cumhuriyetine sahip çıkarak, 100. yaşını coşkuyla kutladı.

Günün erken saatlerinde başlayan coşku ve heyecan, akşam saatlerinde aynı şekilde devam etti. İskenderun’da binlerce vatandaş, protokol üyeleriyle birlikte ellerinde Türk bayrakları, meşaleler ve marşlar söyleyerek fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi.

Fener Alayına, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve Belediye Başkanı Fatih Tosyalı eşleriyle birlikte, eski Milletvekili Suzan Şahin, resmi kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Resmi törenlerin yapıldığı Nihal Atakaş Camii önünde toplanan vatandaşlar protokol üyeleriyle Fener Caddesinden Millet Parkına kadar ellerinde meşaleler ve marşlar seslendirilerek yürüdü. Marşlar eşliğinde büyük bir coşkunun yaşandığı kortej sırasında bazı esnaflar da sis bombaları ile kutlamalara destek verdi.

Millet parkına gelen binlerce vatandaş burada devam eden etkinliğe katıldı. Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Cumhuriyetimizin kuruluşunun ‘Yüzüncü Yılı’na katkı sunan herkese teşekkür etti.

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek de Türkiye Cumhuriyetinin sonsuza dek yaşaması için toplumun her kesimiyle birlikte sürekli çalışacaklarını söyledi.

Burada düzenlenen etkinlikte bir müzik dinletisi gerçekleştirildi. Müziğin ritmine kendini bırakan vatandaşlar, 100. yıl coşkusunu zirveye taşıdı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here