“Santraller Hava Kirliliği Yaratmayacaktır”

0
125

Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar Basınla Bir Araya Geldi

Yaklaşan yerel seçimlerde basının desteğini isteyen Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, yerel yönetimde de güçlü olmak istediklerini belirtti. Basın mensupları ile Hasan Baba Restoranda, kahvaltıda bir araya gelen Karasayar, basının termik santraller ve İskenderunspor 1967 futbol takımı hakkında yönelttikleri sorular karşısında zorlandı.

İskenderun basını ile bir araya geldiği toplantının açılış konuşmasını yapan Ak Parti İlçe Başkanı Uğur Feriz, parti ilçe teşkilatı olarak her an her yerde halkın yanında olduklarını söylerken; “İskenderun yıllardan beri yerel anlamda fakir kalmıştır. Artık makûs talihi değişmelidir! İktidara küs yerel yönetimi ortadan kaldırmak için sizlerle gönül birliği yapalım! İskenderun halkına gerçek hizmet edecek ekibi oluşturalım” dedi.

Basın mensupları ile sık-sık istişare içerisinde olduklarının altını çizen Vekil Karasayar; “İskenderun’a, Hatay’a ve bölgemize en iyi şekilde hizmet etmekteyiz. İskenderun’da şu an en fazla yoğunlaştığımız konu ticaret alanının gelişmesine yönelik çalışmalardır. Bu konuda da çok ciddi mesafeler alındı. Yukarıda elimiz güçlü, bu güne kadar ne talep ettiysek hepsini almış durumdayız. Yerel yönetimde de elimizi güçlendirmek için İskenderun’u ve Büyükşehir belediyesini Ak Parti’li yapacağız. Bu konuda da siz basın mensuplarının desteğini bekliyoruz. Bunu gerçekleştirir isek, burasını hayal edemeyeceğiniz bir noktaya taşırız. Birçok güzellikler bizleri bekliyor. Yol almak için birlikte çalışalım” diye konuştu.

Soru Cevap Bölümünde Vekil Karasayar, Zorlandı!

İskenderunspor 1967’nin yalnız bırakıldığını belirten basın mensuplarının ‘destek için girişimde bulunacak mısınız?’ yönünde yönelttiği soruya yanıt veren Vekil Karasayar; “Benim ve teşkilatımın yapabileceği bir şey yok! Bakanlıktan yapılacaklar varsa başım üstüne!” dedi.

Karşılıklı yapılan konuşmada Vekil Karasayar, İskenderun’un iki profesyonel takımı kaldırmayacağını ve bu iki takımın birleşmesi gerektiğini belirtti. Vekil Karsayar, basın mensubunun İskenderunspor 1967’nin iyi yöneltilmediği yönünde yaptığı söyleme de katıldığını belirtti.

Motosikletler Termik Santrallerden Daha Çok Kirletiyor!

İskenderun’da kurulacak olan yeni termik santraller üzerine yöneltilen soruya da yanıt veren Karasayar; “Büyümek ve gelişmek istiyorsak, enerjiye ihtiyacımız var! Bölgemizde iş aş istiyorsak, fabrika kurmak istiyorsak, Afrika gibi karanlıkta aç sefil kalmak istemiyorsak, yatırımların devam etmesini istiyor isek bu santrallerin kurulması gerekir. Önemli olan enerji üretirken doğaya zarar vermeden bunu yapabilmektir. Santraller motosikletin çevreyi kirlettiği kadar kirletmeyecek! Eğer zarar verirse tepesine ineriz! Yatırım için enerji şart!” dedi. Bu konu ile ilgili doğru bilgi vermek adına Çevre Genel Müdürünü cep telefonu ile arayan Vekil Karasayar; “Önlem alınır ve denetlenirse santraller hava kirliliği yaratmayacaktır. İnsan sağlığına en ufak zarar vermesi halinde kapısına kilit vurulur” şeklinde konuştu.

Bu söylemine katılmayan çok sayıda basın mensubu, yapılmakta olan ve daha yapılacak olan 3 termik santralin Hatay’ın enerji ihtiyacından çok daha fazla enerji üreteceği için, bu santrallerin enerji açığını kapatmak için şart olduğu yönündeki söylemlerin doğruyu yansıtmadığını belirtirken, ayrıca, Akkuyu termik santralinin, çevreyi ve insan sağlığını olumsuz yönde etkilemesine, halkın ayaklanmasına karşın kapısına kilit vurulmadığını ve halen faaliyette olduğunu hatırlattılar.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here