Sanık Polislere 10 Yıl Hapis Cezası Verildi, Aile İsyan Etti!

0
82

ali ismail korkmaz3Ali İsmail Korkmaz Davasında Karar Çıktı!

Eskişehir’deki Gezi Parkı eylemlerinde çıkan olaylarda 38 gün komada kaldıktan sonra kurtarılamayan üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın Kayseri Adalet Sarayı 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 7’inci duruşmada karar çıktı. Sanık polis memurları Mevlüt Saldoğan 10 yıl 10 ay, Yalçın Akbulut 10 yıl hapis cezasına, 3 fırıncı 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. 3 yıl 4 ay hapis cezası alan bir sanık tahliye edildi. Tutuksuz yargılanan sanık polis memurları; Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin ise, kanıt yetersizliğinden beraat etti.

Kararın ardından salon karıştı, duruşma salonu dışında olaylar çıktı. Mahkeme salonunda heyeti korumak için şemsiye açıldı. Adliye önünde çıkan olaylara polis biber gazıyla müdahale etti. Ali İsmail Korkmaz’ın annesi, “Ali’nin canı bu kadar ucuz olmamalıydı” diyerek karara tepki gösterdi.

Duruşma sırasında da gerginlik vardı. Sağlık sorunları sebebiyle görüntülü olarak son sözleri sorulan tutuklu polis memuru Mevlüt Saldoğan; “Gerçek katil masum gençleri sokağa dökenler, Gezi Parkı eylemlerinin arkasındakiler” dedi.

Duruşma salonunda, mahkeme heyetinin sanıklara verdiği cezayı az bulan Ali İsmail Korkmaz’ın yakınlarıyla avukatlar ve sivil toplum örgütlerinin yöneticileri, kararı, sloganlarla protesto etti. Mahkemenin kararı ardından salondan ‘Bu devir dönecek, hesap vereceksiniz’, ‘Adalet yerini bulmadı’, ‘Siz halkın değil, katillerin polisisiniz’, ‘Lanet olsun bu adalete’, ‘Yazıklar olsun, utanın, utanın’ diye bağırıldı. Adliye önünde bekleyen kalabalık da sanıklara az ceza verildiğini öğrenince protesto gösterisi yaptı. Tepkiler üzerine mahkeme heyeti şemsiye açılarak salondan dışarı çıkartıldı.

ali ismail22

Ali İsmail Korkmaz davası sonrasında dışarıda açıklama yapan anne Emel Korkmaz; “Ali’nin canı bu kadar ucuz olmamalıydı. 19 yaşındaki bir çocuğu zulmedip öldürüyorlar ve 10 yıl hapis cezası veriyorlar. Bu mu bu ülkenin adaleti, bu ülkedeki adalet bu mu? Bütün dünya gördü Ali’nin nasıl katledildiğini, ben bugüne kadar bakamadım. Bu kadar ucuz olmamalıydı Ali’nin canı. Benim beklediğim sonuç bu değildi” dedi.

Baba Şahap Korkmaz ise; “Kanımız dondu. Sistem öyle bir sistem ki düpedüz katili hırsızı kolluyor, mağduru daha fazla mağdur ediyor. Tahliyeler birebir skandal” değerlendirmesini yaptı.  Ailenin avukatlarından Ayhan Erdoğan; “Kasten tekmeleyerek acı çektiren insanlar bugün adeta mükafatlandırılmıştır. Biz bu davanın takipçisi olacağız. 3’te ikisini yatacaklar. Yargıtay’da kasten adam öldürmeden hüküm verilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Adliye önünde yapılan açıklamaların ardından dışarıda toplanan ve karara tepki gösteren kalabalık yürümek istedi. Polisler, kalabalığa biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

Biber gazından etkilenen 5 gösterici ve 1 polis memuruna, çağrılan 112 ekipleri müdahale etti. Polisin müdahalesinin ardından dağılan kalabalık, daha sonra otobüslere bindirilerek alandan kontrollü bir şekilde uzaklaştırıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here