Sanatçı Yusuf Altunay’ın Başarılı Çalışmaları Sürüyor!

0
250

medyatik-bakis7Antakyalı sanatçı Yusuf Altunay başarılı çalışmalarıyla göz doldurmaya devam ediyor. Ressam, doğal taş ve mozaik sanatçısı olan Yusuf Altunay, yağlı boya ve pastel çalışmalarıyla da tanınan bir sanatçı. Sanatçı Altunay’ın yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere elliyi aşkın kişisel ve karma sergileri mevcut. Bu sergilerden bazıları şöyle: 1987-Arkeloji Müzesi Antakya, 1989-Belediye Halk Gazinosu İskenderun, 1995-Stuttgart Kültür Merkezi Almanya, 2000-New York Amerika, 2002-Aalen Kültür Merkezi- Almanya, 2004-Atatürk Kültür Merkezi İstanbul, 2005-Sanko Sanat Galerisi G.antep, 2005-l.acort Kültür Merkezi Paris/FRANSA, 2007-İdlip Kültür Merkezi/Suriye, 2012-Primemall AVM Antakya, 2013-Mersin Kongre ve Sergi Salonu.

Ressam Yusuf Altunay, aynı zamanda “Sevgilileri Barıştıran Ressam” olarak da tanınıyor. Çeşitli sebeplerle dargınlık ve ayrılık yaşayan sevgililer, genelde erkek sevgilinin, sevgilisinin portresini, kara kalem, yağlı boya ya da kuru pastel tekniğiyle Ressam Yusuf Altunay’a çizdirmesi, akabinde portreyi sevgilisine hediye etmesiyle barışıyorlar ve birliktelikleri yeniden başlıyor. Sanatçı Altunay, bu özelliği nedeniyle sevgililerin aradığı bir ressam olarak da biliniyor.

Çalışmaları hakkında bir değerlendirme yapan sanatçı Yusuf Altunay; “İşimi severek yaptığım için başarıya ulaştığımı düşünüyorum. Bu nedenle işini ciddiyetle ve severek yapan sanatçılara saygım var. Zor bir işimiz var. Kesinlikle önce sabır gerektiriyor. Özellikle mozaik ve doğal taş çalışmalarında yeni sanatçıların yetişmesini temenni ediyorum. Resim dalında da yeni nesil sanatçıların yetişmesine aracı olmak adına sanatseverlere resim kursu vermeye devam ediyorum. Antakya halkının, Hatay yaşayanlarının ilgisinden memnunum. Hepsine teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Yusuf Altunay Kimdir?

1956 yılında Antakya’da doğdu. 1980’de hocası B. Rahmi Atölyesi mezunu Süleyman Erbek’le tanıştı. 1987’de ilk sergisini hocasıyla birlikte açtı. 1992 yılında Almanya’ya giden sanatçı sokakta portre ressamlığı yaparak resimden kopmadı. 3.yılda yaptığı yağlı boya çalışmalarını  “Anadolu’dan Esintiler” adı altında Stuttgart ve Aalen’de sergiledi. 1995’de yurda dönen sanatçı, çeşitli dergi ve yayınevlerinde çizim yaptı. Yerli ve yabancı koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır. ANSAD üyesi olan sanatçı Antakya’daki atölyesinde yörenin tarihi dokusunu, mimarisini, mozaiğini ve çalışan insanını kendine özgü bir dille tuvaline yansıtıyor. Ayrıca Antakya Medeniyetler Korusu üyesi olan sanatçı atölyesinde sanatseverlere resim kursu da vermektedir.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here