Sanatçı Yusuf Altunay, Resimleriyle Beğeni Toplamaya Devam Ediyor…

0
304

Antakyalı sanatçı Yusuf Altunay, birkaç yıl sonra 40. Sanat yılını kutlayacak. Ressam, doğal taş ve mozaik sanatçısı olan Yusuf Altunay, yağlı boya ve pastel çalışmalarıyla haklı bir üne sahip. Sanatçı Altunay’ın yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere elliyi aşkın kişisel ve karma sergileri de mevcut. Bu sergilerden bazıları şöyle sıralanabilir; 1987-Arkeloji Müzesi Antakya, 1989-Belediye Halk Gazinosu İskenderun, 1995-Stuttgart Kültür Merkezi Almanya, 2000-New York Amerika, 2002-Aalen Kültür Merkezi Almanya, 2004-Atatürk Kültür Merkezi İstanbul, 2005-Sanko Sanat Galerisi Gaziantep, 2005-l.acort Kültür Merkezi Paris/FRANSA, 2007-İdlip Kültür Merkezi/Suriye, 2012-Primemall AVM Antakya, 2013-Mersin Kongre ve Sergi Salonu.

*Sevgilileri Barıştıran Ressam Yusuf Altunay

Ressam Yusuf Altunay, aynı zamanda “Sevgilileri Barıştıran Ressam”olarak da bilinir. Çeşitli sebeplerle dargınlık ve ayrılık yaşayan sevgililer, genelde erkek sevgilinin, sevgilisinin portresini, kara kalem, yağlı boya ya da kuru pastel tekniğiyle Ressam Yusuf Altunay’a çizdirmesi, akabinde portreyi sevgilisine hediye etmesiyle barışırlar ve birliktelikleri yeniden başlar. Ressam Altunay’ın fırçası ve çizim tekniği o kadar etkilidir ki kendi portresine hayran kalan sevgili, bu ruh haliyle sevgilisiyle barışıp, geçmişe sünger çekebilir…

*Mozaik ve Doğal Taş Çalışmalarında da Ustadır

Sanatçı Yusuf Altunay, Hatay yöresinin, bölgenin mimarisini, çalışan insanını, tarihi dokuyu kendine has stiliyle tuvaline yansıtan başarılı bir sanatçımızdır. Doğal taş ve mozaik çalışmaları oldukça maharet, sabır, ustalık ve kabiliyet ister. Hayli yetenekli bir sanatçı olan Yusuf Altunay, en az ressamlığı kadar mozaik ve doğal taş çalışmalarında beğeni toplar. Ülkemizi gerek yurtiçi gerekse yurtdışı platformlarda başarıyla temsil eden ressam Yusuf Altunay, ayrıca sanata gönül verenlere kendi atölyesinde resim kursu vererek, yeni sanatçıların yetişmesine aracı olmaktadır…

medyatik-bakis7

*Nihal ve Recep Atakaş Çiftini de Kuru Pastel Tekniğiyle Çizdi

Mütevazı kimliği, diğer sanatçı dostlarıyla diyaloğu, merkez ilçe Antakya’daki atölyesiyle her daim Antakya ve Hatay insanıyla iç içe olan Yusuf Altunay, mesleğini severek ve başarıyla sürdürmekte. Sanatçı Yusuf Altunay, geçtiğimiz günlerde Hatay’ın, Türkiye’nin, Avrupa’nın ve Rusya’nın tanıdığı işadamı, sanayici Recep Atakaş’ı ve eşi Nihal Atakaş ile kuru pastel tekniğiyle çizmiş ve başarılı tablosu beğeni toplamıştır.

*Resim Dünyasındaki Gelişmeleri Takip Ediyor

Yüzlerce, belki de binlerce yağlı boya ve pastel çalışması yanında, kara kalem çizimleri, mozaik ve doğal taş çalışmaları, sanatçı Yusuf Altunay’ı çok yönlü bir sanatçı haline getirmiştir. Yurtdışı sergi ve konferans deneyimleriyle, sanatını daha da geliştiren, resim, mozaik ve doğal taş dünyasındaki gelişmeleri dikkatle takip eden sanatçı Yusuf Altunay, özellikle doğal taş ve mozaik çalışmalarının devamı anlamında yeni sanatçıların yetişmesine aracılık gayretindedir. Aynı zamanda Antakya Medeniyetler Korosu üyesi olan sanatçı böylece Antakya’yı müzik alanında da diğer sanatçı dostlarıyla birlikte temsil etmenin haklı gururunu yaşıyor.

*Her Resim Çizen Ressam Sayılmaz!

Sanatçı Yusuf Altunay, kendine has çizim tekniği, mozaik ve doğal taş çalışmalarındaki ustalığı, kara kalem, yağlı boya ve pastel çalışmalarındaki bir birinden güzel eserleriyle her daim beğeni toplayan, eserleri aranılan, sergileri gezilen ve dikkate alınan önemli bir sanatçımızdır. “Her resim çizen ressam değildir” derler. Gerçekten resim çizmek, pastel ve yağlı boya çalışmalarında başarıyı yakalamak ve beğeni almak kolay bir iş değildir. Sevgili Yusuf Altunay, anılan başarıyı yakalamış ve onu kesintisiz sürdüren nadide değerlerimizden biridir…

medyatik-bakis8

*Yerel Yönetimler Sanatçılara Destek Olmalıdır

Yusuf Altunay ve onun gibi sanatçılarımızın kıymetini bilmeli, onlara gerek yerel yönetimler (öncelikle Hatay Büyükşehir Belediyesi)anlamında, gerekse de sivil toplum örgütleri, sanayicilerimiz ve işadamlarımız anlamında her daim yardımcı olmalı, söz konusu sanatçılarımıza,  çok daha büyük sergiler açma, Antakya, Hatay ve Türkiye’yi tanıtıcı ciddi olanaklar ve fırsatlar yaratmalıyız. Hatay ve Türkiye böylesi çok yönlü ve başarılı bir sanatçıya sahip olduğu için kendini şanslı hissetmelidir. Teşekkürler Yusuf Altunay, fırçan, fırçamız, başarıların başarımızdır…

Yusuf Altunay Kimdir?

1956 yılında Antakya’da doğdu. 1980’de hocası B. Rahmi Atölyesi mezunu Süleyman Erbek’le tanıştı. 1987’de ilk sergisini hocasıyla birlikte açtı. 1992 yılında Almanya’ya giden sanatçı sokakta portre ressamlığı yaparak resimden kopmadı.

3.yılda yaptığı yağlı boya çalışmalarını  “Anadolu’dan Esintiler” adı altında Stuttgart ve Aalen’de sergiledi. 1995’de yurda dönen sanatçı, çeşitli dergi ve yayınevlerinde çizim yaptı. Yerli ve yabancı koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.

ANSAD üyesi olan sanatçı Antakya’daki atölyesinde yörenin tarihi dokusunu, mimarisini, mozaiğini ve çalışan insanını kendine özgü bir dille tuvaline yansıtıyor. Ayrıca Antakya Medeniyetler Korusu üyesi olan sanatçı atölyesinde sanatseverlere resim kursu da vermektedir.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here