Samandağ CHP Barış Mitingine Yapılan Saldırıyı Kınadı

0
215

samandağ kınama1Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samandağ İlçe Örgütü, Ankara’da yaşanan katliamı kınamak ve hayatını kaybedenleri anmak için Samandağ Abdullah Cömert alanında toplandı.

24. Dönem Hatay CHP Milletvekili Refik Eryılmaz, CHP Hatay Milletvekili adayı Servet Mullaoğlu, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, CHP ilçe Başkanı İbrahim Aydoğan ve yönetimi ile çok sayıda kişinin katıldığı anma etkinliğinde ilk olarak söz alan Belediye Başkanı Nehir; “Gelin korkmadan, yılmadan, sinmeden kendi iktidarlarının bekası için meydanları ateşe veren nemrutlara karşı duralım. Bir olalım birlik olalım. Bu topraklara barış egemen kılalım. Yaşamını yitiren kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun” dedi.

samandağ kınama2

CHP Samandağ ilçe Başkanı İbrahim Aydoğan da, olayın ardından içişleri bakanının ‘güvenlik zaafiyeti yok’ şeklinde yaptığı açıklamayı eleştirerek; “Güvenlik zafiyeti yoksa ihmal yoksa kasıt mı var, bunu da bu  topluma açıklamalısınız. Patlama sonrası miting alanına ambulanslardan önce tomalar gönderiliyorsa, en basit bir olaydan sonra açıklama yapan Erdoğan,  başkentin göbeğinde onlarca kişinin ölmesiyle sonuçlanan bir bombalı saldırıyı yazılı bir açıklama yaparak kınıyorsa, bu ülkenin başbakanı  bu olaya dair ilan ettiği yası bile bir paket yas haline getirip olayı geçiştirmeye çalışıyorsa, sorumluluk mevkilerinde bulunanlar sorumluluklarını yerine getirme ya da istifa etme yerine başka siyasi parti başkanlarını eleştirme yoluna gidiyorsa ya sorumsuzluk var ya da kasıt vardır ve sonunuz yakındır.

1 Kasım sendromu sizi bitirmiştir. Bu ülkede bir tweet atarsanız aynı gün tutuklanırsınız, hükümetin hoşuna gitmeyen bir haber yayınlarsanız dijital platformlardan çıkarılırsınız, hayatınızda elinize silah almasanız da bir ‘silahlı örgüt mensubu’ olarak yargılanabilirsiniz ama bir bomba patlatıp onlarca kişiyi öldürürseniz bulunamazsınız” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here