‘Halkların Yüreğini Yakanların, Sarayını Yıkacağız’

0
177

necla duran cenaze1Ankara’daki Patlamada Hayatını Kaybeden Antakyalı Duran’ın Cenazesinde Halk Mesaj Verdi;

‘Halkların Yüreğini Yakanların, Sarayını Yıkacağız’

Ankara’da ‘barış mitingi’ne katılanların hedef alındığı bombalı saldırıda hayatını kaybeden Antakyalı Necla Duran son yolculuğuna uğurlandı. Defne Belediyesi Aşağıokçular Mahallesi’ndeki aile evinin önünde düzenlenen cenaze törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, CHP Hatay İl Başkanı Ertuğrul Gün, CHP İskenderun İlçe Başkanı Corc Basus ile yüz binlerce vatandaş katıldı.

Üzerinde ‘Halkların yüreğini yakanların, sarayını yıkacağız’ yazılı pankartın dikkat çektiği cenaze töreninde, Necla Duran’ın gelinliğe sarılı tabutu omuzlara alınarak son yolculuğuna alkışlarla uğurlanırken, yüz binler barış taleplerini alkışlar ve ıslıklarla bir kez daha dile getirdi.

necla duran cenaze2

“Kardeşliğimizin Bozulmasına İzin Vermeyeceğiz”

Cenaze sonrası yaptığı açıklamada, yaşadığı üzüntüyü kelimelerle tarif etmekte zorlandığını söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha; “Ankara’da çeşitli parti ve sivil toplum örgütlerinin düzenlediği ‘Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi’ mitingi öncesi meydana gelen iki ayrı patlamada barışın kana bulanmasından duyduğumuz üzüntüyü kelimelerle ifade etmek çok zor. İnsanların yaşamını hedef alan her türlü terör eylemini, her kim tarafından ve her ne amaçla yapılırsa yapılsın şiddetle kınıyor ve lanetliyorum.

Kardeşliğin ve hoşgörünün kalbi olan Anadolu topraklarında bu yapının bozulmasını isteyenlere, halkımız birlik, beraberlik ve kardeşliğini koruyarak karşı duracaktır. Bu zor günde halkımızın sağduyulu davranacağına ve kardeşliğimizin bozulmasına izin vermeyeceğine olan inancım tamdır. Bu elim olayda hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dilerim” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here