Saman Festivaline Görkemli Final!

0
70

pm-saman festivali1Türkiye’de ilk defa Prime Mall İskenderun’da gerçekleştirilen Uluslararası Saman Heykel Festivali görkemli final gecesi ile sona erdi. Almanya, Güney Kore, Bulgaristan, İtalya, Hırvatistan, Yunanistan, Macaristan, Rusya ve İran’dan gelen dünya çapında ünlü heykel sanatçıları ile birlikte İzmir, Ordu ve Hatay’dan alanında uzman Türk heykel sanatçılarının katılımıyla gerçekleşen saman festivali kapsamında sanatçılar tarafından samandan yapılan heykeller büyük beğeni topladı.

Yapılan heykeller alış veriş merkezi içerisinde sergilenirken final gösterisi için yapılan dev Zümrüdü Anka Kuşunun ateşe verilmesi ise görsel bir şölene dönüştü. İtfaiye ekiplerinin ve güvenlik görevlilerinin olası bir yangın çıkmasına karşılık tedbir aldıkları gösteriyi İskenderunlular büyük hayranlıkla izlediler.

Sanatçılara katılım ve teşekkür belgelerinin verildiği final gecesini yaklaşık iki bin kişi izledi. AVM içerisinde sergilenen ve genelde hayvan figürlerinden oluşan samandan heykeller alışveriş merkezine gelen İskenderunlular tarafından ilgiyle izlenirken eserlerin beğenilmesinden memnun olduklarını belirten Uluslararası Heykeltraş Federasyon Başkanı Bettino Francini, “Biz burada hep beraber dostça bir ortam yaşadık. Dünyada savaş olmasın barış olsun istiyoruz. Bizde her şeyi barış için yaptık. Türkiye’ye ve dünyaya barış diliyorum” dedi.

Festival, yenilenmenin ve başlangıçların simgesi, aynı zamanda festivalin de logosu olan 9 metrelik Zümrüdü Anka Kuşu heykelinin ateşe verilmesiyle son buldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here