“Saldırıyı Gerçekleştiren Taraftarlar Açığa Çıkarılsın”

0
49

BDP İskenderun Kadın Meclisinden Şükran Laçin, 8 Mart’ta Yürüyen Kadınlara Yapılan Saldırıyı Kınadı…

Geride bıraktığımız kadınlar gününü ardından bir değerlendirme yapan Barış ve Demokrasi Partisi İskenderun Kadın Meclisinden Şükran Laçin, 8 Mart kutlamalarında kadınlara yönelik gerçekleştirilen saldırıyı kınadı. Kadınların özgürlükleri için yürürken erkil zihniyettekilerin buna tahammül edemediklerini ifade eden Laçin, Bursaspor taraftarı tarafından kadınlara gerçekleştirilen saldırılar neticesinde Bursaspor’a gerekli cezaların verilmesini talep etti.

Bursaspor taraftarının saldırısını kınadıklarını kaydeden Laçin; “Kadıköy meydanında özgürlük taleplerinin yanında erkek ve devlet şiddetini ve kadın cinayetlerini protesto eden kitleye futbolun ırkçı, cinsiyetçi ve şiddet yönünün sembolü olmuş olan holiganlarca saldırı gerçekleşmiş ve ikisi ağır olmak üzere on kadın yoldaşımız yaralanmıştır. Polis, bu ırkçı ve cinsiyetçi saldırıyı gerçekleştiren linççi gruba herhangi bir müdahalede bulunmadığı gibi bu saldırının bir parçası olmuştur. Bursaspor taraftarlarının otobüslerini kadın mitinginin yapıldığı alana getirmiş ve tıpkı Samsun’daki gibi bir provokasyon sergilemiştir. Kadınlara yönelik bu saldırılar ataerkil kurumların kadınlara yönelik nefretinin yanı sıra kadın örgütlülüğünden ne denli korkulduğunun da göstergesidir. Biz kadınlar, bu çirkin saldırıyı sadece bir holigan saldırısı olarak değerlendirmiyoruz. Bursaspor taraftarlarının bu saldırısıyla ırkçı ve şiddet yönü de ortaya çıkmıştır. Kaldı ki Bursaspor’un ilk marifeti de değildir.

Kadıköy’de miting sonrası dağılmakta olan kadın ve çocuklara yönelik Bursaspor holiganlarının bu saldırısını kınıyoruz. Başta Futbol federasyonu olmak üzere bütün yetkili kurumların futbolda ırkçılığın, cinsiyetçiliğin ve şiddetin sembolü olan Bursaspor’a bu konuda gerekli yaptırımlara gitmesi ve hatta bu kulübü kapatması gerektiği çağrısında bulunuyoruz. Bununla birlikte İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, taraftarları kadın mitinginin ortasına getiren polisler ve bu saldırıyı gerçekleştiren taraftarları açığa çıkararak haklarında soruşturma başlatmalıdır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here