Gündemden Kısa Kısa Haberler

0
49

Su, Antalya’da Yapılacak Çalışma Toplantısına Katılacak

İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, “Dünya Sağlık Örgütünce yayımlanan Uluslar arası Sağlık Tüzüğü (2005) Gereğince Belirlenmiş Giriş Noktalarında Halk Sağlığı Risklerinin Uluslar Arası Yayılımına Karşı Çekirdek Kapasitelerinin Geliştirilmesi İçin Uygulanacak Olan Eylem Planı” çerçevesinde 15 Mart 2013 tarihinde Antalya’da yapılacak olan çalışma toplantısına katılacak. Kaymakam Su’nun toplantıya katılacağı sebebiyle 14–15–16 Mart 2013 tarihlerinde İskenderun Kaymakamlığına Belen Kaymakamı Sayın Abdulaziz Aydın vekâlet edecek.

Belediye Zabıta Müdürlüğü Denetimlerini Sürdürüyor

Halkımızın sağlığını korumaya yönelik kontrol ve denetimlerini rutin olarak sürdüren İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, sağlık şartlarına uymayan, kaynağı belirsiz damacana su ele geçirdi. Ekipler, ele geçirilen kaynağı belirsiz, sağlık koşullarına uymayan damacana suları imha etti. Halkımızın sağlığını korumaya yönelik kontrol ve denetimlerin aralıksız süreceği belirtildi. İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, halkımızın kendi sağlığı için şikâyetlerini belediyenin Alo Çağrı Merkezi’nin 444 1939 ve Alo Zabıta 61 416 84 numaralı telefonuna bildirmesini istedi.

 

MKÜ Öğrencileri 110 Fidanı Toprakla Buluşturdular!

Mustafa Kemal Üniversitesi Albatros Doğal Hayatı Koruma ve Kuş Gözlem Topluluğu üyeleri ve üniversite öğrencileri 110 fidanı toprakla buluşturdu. Topluluk Başkanı Ali Güler yaptığı açıklamada “Topluluğumuzun kuruluşunun 11. Yıl Etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz Fidan Dikimi Etkinliğimizde bugün 110 fidanı toprakla buluşturarak küçük bir koruluk oluşturmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Küçük bir koru bile çeşitli ağaç türlerinin yanında çok zengin orman altı bitki türleri, yaban hayvanlar, mikro organizmalar, böcekler, kuşlar ve memeliler için çok önemli bir tabiat alanı olacaktır” dedi. Mustafa Kemal Üniversitesi Kampus alanında gerçekleşen ağaç dikiminin ardından kısır dürüm ve ayran ikramı yapıldı.

Kaymakamlar Toplantısı Altınözü’nde Gerçekleştirildi!

Her ay farklı bir ilçede gerçekleşen Kaymakamlar Toplantısı, geçtiğimiz hafta Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’in başkanlığında Altınözü İlçesi Kaymakamlık binasında gerçekleştirildi. Vali Yardımcıları ile İlçe Kaymakamlarının katıldığı ve yaklaşık 4 saat süren toplantıda;  İl Özel İdaresi yatırımları ile ilgili  çalışmalar, KÖYDES yatırımları, Okul Öncesi Eğitim ile Emekliyiz Gönüllüyüz Kampanyaları, Bu Benim Eserim Projesi ve Gönül Elçileri Projesi’nde gelinen durum hakkında görüşmeler yapıldı. Toplantıda ayrıca, ulusal ve uluslararası fonlardan yararlanabilme adına Hatay ili 2013 yılı Şubat ayının proje durumu ilçeler itibarı ile değerlendirildi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından öğrencilere yönelik yapılan yardımların fotoğraflarının, öğrencilerimizin olumsuz etkilenmemesi için kamuoyu ile paylaşılmaması ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından, ilimizde muhtemel bir afet sonrasında ihtiyaç duyulacak temel malzemelerin depolanacağı depo alanları ile ilgili değerlendirmeler görüşüldü.

İstiklal Marşı’nın Kabulü Nedeniyle Belen’de Tören Düzenlendi

Belen Kaymakamlığı 12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulünün 92. Yılı münasebetiyle etkinlik düzenledi. Etkinliğe CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, CHP Belen Kadın Kolları Başkanı Hatice Bilen ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı. Sunumları ve öğrencilerin sahnelediği “İstiklal Marşı” konulu oyunu büyük bir zevkle seyreden katılımcılar, Mehmet Akif Ersoy’un slayt gösterisini de ilgiyle izledi. Duygu dolu anların yaşandığı törende, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here