Şahutoğlu; “Üç Fidan Toprağa Düştü, Çınar Misali Büyüdü”

0
203

CHP İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu; “Üç Fidan Toprağa Düştü, Çınar Misali Büyüdü”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın idamlarının 46’ıncı yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Üç Fidan’ın asla unutulmayacağını vurgulayan Şahutoğlu; “Bugün, Türkiye devrim tarihine adlarını altın harflerle yazdıran, yaşamlarını hiç gözlerini kırpmadan, bir an bile olsun tereddüt etmeden halka adayanların, ipe koşa-koşa gidenlerin, yani devrimci önder Deniz’lerin, Yusuf’ların, Hüseyin’lerin, korkaklar ve alçaklar tarafından idam edildiği bir gündür.

Üç yiğit devrimci, Türkiye halklarının bağımsızlığı, özgürlüğü ve mutluluğu için emperyalizme ve faşizme karşı mücadele vermiş, gencecik yaşlarında idam sehpasında ipi boyunlarına geçirmekten korkmadan ‘Tam Bağımsız Türkiye’ sevdasıyla toprağa düşmüşlerdir. Onlar idam edildiler ama daima dik, daima özgür bir şekilde bir çınar fidanı misali büyüdüler. Bir çınar misali dallanıp, budaklandılar.

Şimdi o çınarların fikirleri gölgesinde nice genç filizlenmekte, nice genç ülkesinin refahı uğruna mücadele etmektedir. 6 Mayıs 1972 yılında idam edilen devrimci yiğitlerin fikirleri geleceğe ışık tutuyor ve onlar halkımızın bağrında yaşıyor, onları katledenler ise tarihin karanlık sayfalarında yok olup gittiler. Aradan geçen 46 yılda tüm baskılara, darbelere rağmen Deniz’ler, Yusuf’lar, Hüseyin’ler unutulmadı ve unutulmayacak” dedi.

Üç Fidan’ın ölmesiyle, devrim ateşinin sönmesi beklenirken o ateşin gönüllere daha fazla yayıldığını da ifade eden Şahutoğlu; “Halkın yöneticisi olan egemen güçler, bu gencecik fidanları elle tutulur bir gerekçe olmadan, darağacına gönderdi. Devrin egemen güçleri ancak gönüllerin unuttuğu adamlar sandılar ki, bu üç fidan asılınca devrim ateşi söner. O devrim ateşi gönüllere dalga-dalga yayıldı! Hala da milyonların sol yanını tutuşturmakta…

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan her 6 Mayıs’ta yeniden doğuyor. Bugün de bir doğum günü… Bugün günlerden 6 Mayıs, bugün günlerden Deniz, Yusuf, Hüseyin. Onların tek suçu eşitlik ve adalet peşinde koşmaktı. Deniz, Hüseyin ve Yusuf’un cesareti tüm yurtsever gençlerimize en büyük mirastır” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here