“Aleviler ve Türkiye Halkları Üzerinde Oyun Oynamaktan Vazgeçin”

0
106

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İskenderun Şubesi; “Aleviler ve Türkiye Halkları Üzerinde Oyun Oynamaktan Vazgeçin”

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İskenderun Şubesi, Bursa Kestel Cemevine yapılan saldırıları kınadı.

Bu tür saldırıların yıllardır yapıldığını hatırlatan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İskenderun Şubesi yöneticileri, yaptıkları açıklamada, bu tür saldırıları gerçekleştirenlerin kendi nefretlerinde boğulacaklarını savundular.

Seçim sürecinde halkların inanç ve etnik yapıları üzerinde oynanmaya devam edildiğini kaydeden vakıf yöneticileri açıklamalarında şu ifadelere yer verdiler; “Bursa Kestel Cemevine düşünülerek tasarlanmış ve planlı bir eylem haline gelmiştir. Toplumsal olarak farklılıklarımızı bir zenginlik olarak görmek yerine ötekileştirme düşüncesi hepimiz için üzüntü vericidir. Kapılara yazılar yazma, işaretler koyma bunları biz çok iyi biliyoruz, hatırlıyoruz ve unutmaya da niyetimiz yok. Bu ülkenin tarihinde Maraş, Çorum ve Sivas katliamları halen belleğimizde tazeliğini korumaktadır. Biz inatla bir arada Türkü, Kürdü, Alevi’si ve Sünni’siyle kardeşlik içerisinde yaşayacağımızı buradan bir kez daha ifade ediyoruz. Bu olayın faili ve arkasında yer alan gerici odakları cezalandırılacağı güne kadar olayın takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz. Giderek artan nefret ve öfke söylemlerinin yerini toplumsal birliğin ve beraberliğin, dayanışmanın alması en büyük temennilerimizdendir.

Seçim öncesinde herkesin dört gözle beklediği Demokrasiyi içine sindiremeyenler seçim sürecinde halkların inanç ve etnik yapıları üzerinde oynamaya devam edip, nefret dillerini kullanmaya devam ettiler. Herkesçe bilinmeli ki Aleviler savaşın yanlısı olamayacağı gibi barış sevdalısı olarak mücadele vereceklerdir. Kapısında ‘Doğruluk dost kapısıdır’ yazan bir yere yapılan bu nefret söylemi oldukça kaygı vericidir. Giderek artan toplumsal ayrışmalar dost kapılarına nefret kusmaya kadar varmıştır. Bu kirli zihniyet Bursa Cemevine, uygunsuz yazılar yazarak pervasızca saldırmış ancak kendi nefretlerinde boğulacaklardır. Bu yüzdendir’ ki son sözümüz, bir an önce ellerinizi ibadethanelerimiz olan Cemevlerimizden çekip Aleviler ve Türkiye halkları üzerinde oyun oynamaktan vazgeçin. Tüm Siyasi partilerin oluşum ve çabaları ile biran evvel yeni bir barış dili geliştirilmelidir. Çok geç olmadan ülkemiz Halklarını birbirine daha fazla düşürmeden bu yangını söndürme yönünde herkes sorumluluk almalı ve barış ortamına geri dönülmelidir.” (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here