Şahutoğlu; “Tabanın Benimsemediği Başa Geldikçe Yakınmalar Sürecek”

0
75

yılmaz şahutoğlu23CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu; “Tabanın Benimsemediği Başa Geldikçe Yakınmalar Sürecek”

Milletvekili aday adaylık sürecinde Hatay’ın tüm bölgelerine yaptığı ziyaretleri sürdüren CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu partisinin Kırıkhan İlçe teşkilatının konuğu oldu. CHP Kırıkhan Parti teşkilatında Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, ilçe Başkanı İsmail Buğdaycı, yönetim kurulu üyeleri, Gençlik Kolları yönetimi ve partililer hazır bulundu. Kısa bir konuşma yapan Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Dr. Yılmaz Şahutoğlu’nun bir önceki genel seçimde listede yer aldığını belirterek bu işe layık olanlardan bir tanesi olduğunu söyledi.

Kırıkhan İlçe Başkanı İsmail Buğdaycı da Dr. Yılmaz Şahutoğlu’nun geçen dönem de çok güzel performans gösterdiğini ifade ederek; “Her şey kısmet. Seçim bitti, çizgisinden hiç sapmadı, partimizi ailesini hiç terk etmedi. Halen mücadeleye devam ediyor. Bu göreve layık biri olduğunu ben de söyleyebilirim. İnşallah böyle örgütten gelen insanlar kazanır, biz de kendi haklarımızı alırız” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisinin Türkiye’de üç büyük devrime imza attığını dile getiren Dr. Yılmaz Şahutoğlu, Türkiye Cumhuriyet’i Devletini kuran, 1950’li yıllarda çok partili sisteme geçerek demokrasi kültürünü bu memlekete yerleştiren, 1970’li yıllarda Sosyal demokrasi kavramını bu ülkenin siyasi akımına yerleştirmeye çalışan köklü üç devrimin mimarlığını yapan bir parti olduğunu vurguladı.

yılmaz şahutoğlu24

Genel seçimlerde iktidar olamadıklarını, ancak dönemsel olarak yerel seçimlerde iktidar yüzü gördüklerine dikkat çeken CHP’li Dr. Şahutoğlu; “Bu yerlerde tabanımızın temsil edilmesi ve sahiplenilmesi, tabanımıza gerçekten hak ettiği değerin verilmesi noktasında eksiklikler, yanlışlıklar, sıkıntılar yaşadığımız ne yazık ki gerçek. Biz bu tabanın özünden gelen insanlarız. Bir siyasi partinin başa getirdiği kişiler, o bölgede yöneticilik yapıyorsa o yöneticilikle onure edilirken, onların sırtına ciddi sorumluluk yüklenmiş demektir. O sorumluluk da siyasi hareketin geleceğine iyi bir miras bırakma sorumluluğudur. İster milletvekili, ister belediye başkanı, isterse başka kademede yönetici olsun, iyi bir miras bırakmak zorunda. Çünkü hepimiz gelip geçici olabiliriz ama bu hareket 90 yıldır bir çınar gibi dimdik ayakta. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin var olduğu müddetçe Cumhuriyet Halk Partisi de varlığını dimdik bir şekilde devam ettirecektir. Bunun mücadelesi için biz azimliyiz, bizden sonraki gençler de aynı kararlılıkta devam edecek” şeklinde konuştu.

Tabanın tercih etmediği, karşılığı olmayan, benimsemediği bir insanın başa getirildiği müddetçe yakınmaların süreceğini ifade eden Şahutoğlu; “Tabanın tercih etmediği, karşılığı olmayan, benimsemediği bir insanı başa getirdiğimiz zaman her zamanki yakınmaları bir sonraki dönemde dillendirmeye devam edeceğiz. İster belediye başkanı, ister milletvekili ister başka kademedeki yönetici olsun bunlar sizlerin tercihleriyle başa gelsinler. Biz bu tabanın sesi, soluğuyuz, neferiyiz o açıdan bu taban bizim kaderimizi belirlesin”  dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here