Şahutoğlu; “CHP, Gerçek Sosyal Devlet Anlayışını Getirecek”

0
99

yılmaz şahutoğlu3CHP Hatay Milletvekili aday adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarında tüketen değil üreten toplum yapısı ve gerçek sosyal devlet anlayışını yerleştireceklerini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili aday adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu ile ekibi Mimarlar Odası İskenderun Temsilciliği Başkanı Koray Tanın ile yönetimini ziyaret etti.

Ziyaret sırasında halkı parlamentoda temsil edecek vekilden beklentilerini dile getiren Mimarlar Odası İskenderun Temsilciliği Başkanı Koray Tanın; “Bizi temsil edecek, sıkıntılarını parlamentoya taşıyacak, sorunları dile getirecek, gördüğü zaman siyaseten veya hemşeri olarak hal-hatır soracak, psikoterapi yapacak, ihtiyaçlarımızı soracak. Bizim bir beklentimiz yok ama özellikle şu aşamada ülkemizin içinde bulunduğu durumlar gerçekten çok sıkıntılı mecralarda gerçekten idareci olabilecek, sıkıntıların üzerine gidebilecek, önerge verebilecek, komisyonlarda yer alabilecek, lafta vekil değil icraatta vekil olabilecek insanlara ihtiyacımız var. Biz sizin de onlardan biri olabileceğinize inanıyoruz” diye konuştu.

‘Her şeyi ben bilirim’ zihniyetinin yanlışlığına dikkat çeken CHP’li Dr. Şahutoğlu; “Bu anlayış hata yapmaya da açık kapı bırakır. Danışarak yol kat etmeye çalışan insanların muvaffakıyet ve başarılarının çok üst düzeyde seyir edeceği inancını taşıyorum. CHP İktidarında biz tüketen değil üreten toplum yapısını yeniden yerleştireceğiz. İhtiyaç sahiplerine sosyal yardımları artarak devam edecek ancak, sadaka kültürü değil, sosyal devlet ilkesini, yurttaşlarımızın onurunu korumak amacıyla hayata geçireceğiz. Üretimde ve yönetimde kader birliği yapacağız” şeklinde konuştu.

yılmaz şahutoğlu4

Sivil Toplum örgütlerinin toplumun sosyal barışını, huzurunun sağlanmasında, tesisinde ve devamında çok önemli roller üstlendiğine değinen Dr. Şahutoğlu; “Aynı zamanda bağlı bulunduğunuz odanın da istihdam ve ekonomiye katkı anlamında da ayrı bir yeri var. İnşallah kısmet olur seçilirsek; STK temsilcileriyle her zaman bir arada olma, onlarla istişare yapma dönemlerini göreceksiniz. Ben bunun sözünü buradan veriyorum. Yılmaz Şahutoğlu olarak kişilik, yapı ve üstlendiğim görev olarak da ulaşılması çok kolay bir insanım. Bundan sonraki süreçte de aynı olacak. Siyaset sahnesinde de aynı paralellikte gideceğimiz bilinmeli” diye konuştu.

2015 genel seçimlerinin çok önemli olduğunun altını bir kez daha çizen Dr. Şahutoğlu; “Türkiye açısından da öneme haiz. Bu genel seçimde Türkiye Cumhuriyeti’nin laik demokratik rejiminin yol çatıda olduğu bir süreç yaşayacağız. Dünyanın en dikta rejimlerinde bile kabul görmeyecek yasalar yavaş yavaş hayata geçiriliyor. Mevcut parlamenter sistem yerine ülkenin bölünme sürecini de tetikleyecek bir başkanlık sistemi arzu ediliyor. Eğer mevcut iktidar anayasayı tek başına değiştirebilecek çoğunluğu sağlarsa artık bu son seçimimiz olur!” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here