Şahin Dörtyol’da Çıkan Yangını Yerinde İnceledi

0
12

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Dörtyol TEM Otoyolu üstü Kuzuculu Mahallesi civarında ormanlık alanda çıkan ve kısa sürede büyüyen yangın bölgesinde incelemelerde bulunarak açıklamalarda bulundu.

Dörtyol’a bağlı Ocaklı Mahallesi TEM Otoyolu, Öğülbek mevkiinde bulunan ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kontrol altına almak için çalışmaların başlatıldığı yangına, helikopter ve Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin arazöz araçlarıyla müdahale edilirken Milli Savunma Bakanlığı da 160 personeli yangın bölgesine yolladı. Çok sayıda vatandaşta yangın söndürme çalışmasına katıldı.

CHP Hatay Milletvekili Av. Suzan Şahin de Dörtyol TEM Otoyolu üstü Kuzuculu Mahallesi civarında ormanlık alanda çıkan ve  kısa sürede büyüyen yangın bölgesinde incelemelerde bulunarak açıklamalarda bulundu.

Şahin yangın bölgesinde yaptığı açıklamada; “Yangın Dörtyol TEM Otoyolu üstü Kuzuculu Mahallesi civarında ormanlık alanda çıktı, kısa sürede çoğaldı. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin tüm itfaiye ve zabıta ekipleri ile arazözler, Orman Müdürlüğü ekipleri, Tomalar, 2 helikopter, 5 dozer, 50 araç var gücüyle çalışıyor.

Yangın hala devam ediyor. İlerleme kaydedildi ve yangını söndürmek üzereyiz. Bölge milletvekilleri, Hatay Valisi, Orman Müdürlüğü Bölge şefi, Hatay Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanı, Hatay Büyükşehir Genel Sekreteri, zabıta ve jandarma bölge işletmelerinin özel itfaiyeleri ile bölge halkı herkes katkıda bulundu. Milli Savunma Bakanlığı da 160 personelini destek için bölgeye yolladı.

2 helikopter saat 19.30’a kadar destek verdi. Karadan müdahaleler hala devam ediyor. İyi bir organizasyon ve koordinasyon söz konusu! Özel işletmeler, sanayiciler köpük desteği verdiler. Çok kısa bir sürede yangını kontrol altına alıp soğutma çalışmalarına başlamayı ümit ediyoruz.

Tahmini olarak 60-70 hektar civarında bölgenin yandığı söyleniyor. Yarın tam tespit olur ve halkımıza gerekli bilgilendirmeyi yapacağız. Hatay’a ve güzel ülkemize geçmiş olsun. Bir an evvel yurdun diğer yerlerinde ciğerlerimizi yakan yangınların da kontrol altına alınması tek temennimizdir” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here