“Sahil Şeridinin Kapatılması Çelişkili Bir Karar Olmuştur”

0
85

İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Hasan Kuş; “Sahil Şeridinin Kapatılması Çelişkili Bir Karar Olmuştur”

İskenderun Çevre Koruma Derneği Yönetim Kurulu adına, sahil şeridinin yaya trafiğine kapalı olması hakkında dernek görüşleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yardımcısı Hasan Kuş, kararın dernekleri tarafından onayladığı yönünde bazı sosyal medya hesaplarında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

İskenderun Çevre Koruma derneğinin, sahil şeridinin veya başka bir alanın yaya trafiğine kapatılması ile ilgili hiçbir gündem maddesi ve bu konuyla ilgili alınan hiçbir kararının da olmadığını kaydeden Kuş; “Dernek yönetim kurulu bu konuyla ilgili hiçbir basın açıklaması yapmamıştır. Ne dernek yönetim kurulu üyeleri ne de yönetim kurulu başkanı hiçbir mecrada sahil şeridinin insan trafiğine kapatılması ile ilgili bir görüş bildirmemiştir. Hal böyle iken bazı basın mensupları, sosyal medya hesaplarında İskenderun Çevre Koruma Derneğinin veya dernek başkanının, sahil şeridinin kapatılmasını desteklediğini, savunduğunu hatta böyle bir kararın alınması için kaymakamlığa görüş bildirdiğini ileri sürmüşlerdir. Hiçbir dayanağı olmayan tamamen asılsız ve talihsiz bu açıklamalar derneğimizi ve yönetim kurulu üyelerini zan altında bırakmıştır” dedi.

Dar sokaklara göre hastalığı bulaştırma riskinin çok daha az olduğu sahil şeridinin kapatılmasının doğru bir karar olmadığını da savunan Kuş; “Derneğimiz 21.01.2021 de elektronik ortamda yapmış olduğu toplantıda bu asılsız ve derneğimizi zan altında bırakan açıklamaları kınama kararı almıştır. Dernek veya yönetim kurulu üyeleri isterlerse yasal haklarını kullanabileceklerdir. Bu vesileyle sahil şeridinin kapatılması gündemimize gelmiştir. AVM’lere ve kalabalık dar sokaklara göre hastalığı bulaştırma riskinin çok daha az olduğu sahil şeridinin kapatılması çelişkili bir karar olmuştur. Belirli saatlerde dışarı çıkabilen yaşlılar ile çocuklar için sahil şeridinin açık olması gerektiği görüşüne varılmıştır” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here