Sağlıklı Yaşam İçin Pedal Çevirdiler

0
117

bisiklet turu6Antakya Defne Hastanesinin “Sağlıklı Bir Kalp İçin Hareket Edelim” isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenen organizasyona destek veren Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş gençlerle birlikte pedal çevirdi.

Düzenlenen etkinliğe HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Mursaloğlu, Defne Hastanesi Genel Müdürü Fazıl Altunay, Hatay Bisikletliler Derneği Başkanı Ethem Baklacı, çok sayıda kurum ve STK temsilcileri ile gençler katılım gösterdi.

Kalp damar hastalıklarını önlemek ve risk faktörlerini kontrol altına almak için, halkı bilinçlendirmek ve motive etmek maksadıyla düzenlenen etkinlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş gençlerle birlikte, bisikletle şehir turu attı. Defne Hastanesi Genel Müdürü Fazıl Altunay etkinliğe verdiği desteklerden dolayı Savaş’a teşekkür etti.

bisiklet turu7

Palladium AVM önünde başlayan şehir turu Hatay Büyükşehir Belediyesi önünde tamamlandı.  Bisiklet turunda Başkan Savaş’ın kondisyonu gözlerden kaçmadı.

Defne Hastanesi Genel Müdürü Fazıl Altunay; “Hatay Büyükşehir Belediyesine, Palladium AVM’ye, Hatay Gönüllüler Derneğine ve Bisikletliler Derneğine çok çok teşekkür ediyorum. Tabi ki sloganımız kalbin için pedal çevir. Sağlık son derece önemli…  Son dönemde hepimiz masaya çakılı kaldık hareketsizlik çok arttı öte yandan beslenme alışkanlıklarımız çok değişti, obezite çok arttı. Bütün bunlar kalp riski faktörlerini daha fazla arttırdı. Bunun için hepimizin sağlığına çok daha fazla dikkat etmesi lazım. Hepimizin hareket etmesi gerekiyor tabi bunun için spor etkinliği, bisiklet çok çok önemli,  ben tekrar tekrar katılımcılara ve Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Lütfü Savaş’a teşekkür ediyorum” dedi.

Düzenlenen etkinlikte konuşan Başkan Savaş, “Ya yürüyüş yapacağız ya da pedal çevireceğiz en kolayı bu, bunu yaparken kaslarımız dinamik oluyor yağı bertaraf ediyoruz. Aynı zamanda kalp damarlarımız daima açık oluyor hep yeşil de oluyor ne kırmızı ışık yanıyor ne de sarı ışık yanıyor o yüzden yeşilden şaşmayacağız arkadaşlar, bu nedenle bisiklet binmeye devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından etkinliğe katılanlar arasında 20 kask ve 2 bisiklet hediye çekilişi yapıldı. Başkan Savaş etkinliğe katılanlarla Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) binası önünde günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here