Sağlıklı Yaşam İçin ‘Kentsel Dönüşüm’ Paneli!

0
722

kentsel dönüşüm1İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda dün düzenlenen “Kentsel Dönüşüm” panelinde konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Yavuz Gördük,  bu proje ile vatandaşların bilimsel ve teknik çalışmalar sonucunda sağlıklı ve güvenli yaşamaları amaçlandığını belirtti.

Panel, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, bazı Belediye Başkanları ve konuyla ilgili personelin katıldığı panelde konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Gördük, ülkemizde bulunan 75 milyon nüfusumuzun yaklaşık 54 milyonunun birinci ve ikinci derece deprem bölgesinde yaşadığı düşünüldüğünde, halkın bu deprem bölgelerinde daha sağlıklı ve güvenli yaşaması amacıyla Bakanlık tarafından 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu çıkarıldığını söyledi.

kentsel dönüşüm2

Gördük; “Bu kanun çerçevesinde özellikle vatandaşların bilimsel ve teknik çalışmalar sonucu tespit edilen alanlarda sağlıklı ve güvenli yaşamasının sağlanması amaçlanmıştır” diye konuştu. İlimizde yaklaşık 123 bin yapının 36 bininde kentsel dönüşüm kapsamında çalışma yapılması düşünüldüğünün de altını çizen Gördük, bugüne kadar ilimizde 626 yapıda riskli alan tespit edildiğini, gerekli çalışmaların yapılarak işlemlerin başlatılmış olduğunu belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü Dönüşüm Alanları Daire Başkanlığı Jeofizik Mühendisi Görkem Şimşek, ise ‘6306 Sayılı Yasa Kapsamındaki Dönüşüm Alanları’ ile ilgili konuştu.

Kentsel Dönüşümün ilimizde yaygınlaşması, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan teknik personellerin ve halkımızın bilinçlendirilmesi amacıyla düzenlenen Kentsel Dönüşüm Paneline, İskenderun Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Özgür Murt ve personel de katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here