Sağlık Müdürlüğü Uygulamasından Vatandaş Memnun!

0
395

halk sağlığıHatay Halk Sağlığı Müdürlüğü Türkiye’de ilk olarak başlattığı yeni doğum yapan ve gebe annelere ziyaretleri sürdürüyor. Halk Sağlığı İl Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki’nin önderliğinden başlatılan uygulama, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Geçtiğimiz günlerde, Ahmet Eren isminde yeni çocukları olan Seda ve İzzet Nazlı çiftini ziyaret eden Tiryaki, bebeğin sağlığı ve hekimlerin ilgilileri konusunda bilgi aldı. Bu uygulamayı hayata geçirmelerinin sebeplerinden birinin vatandaşın memnuniyetini sağlamak olduğunu dile getiren İl Müdürü Tiryaki, sağlık konusunun ihmale gelmeyecek önemli bir konu olduğunu, bu sebeple sürekli aileleri ziyaret ederek onların görüşlerini aldıklarını ve sorunlarını birebir dinlediklerinin altını çizdi.

Sağlık konusunda vatandaşın hassas olduğunu söyleyen Halk Sağlığı İl Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki, sorumluluğunun bilincinde olduklarını da dile getirdi. Annelere bir uyarıda da bulunan Tiryaki, bebeklere altı aydan önce anne sütünden başka bir gıda verilmemesi gerektiğinin altını çizerek, anne sütünün bebeği her türlü hastalıktan koruyabilen güçlü bir gıda olduğunu, altı ay öncesinde kesinlikle mama verilmemesi gerektiğini söyledi.

Yapılan ziyaretten ve gösterilen ilgi ve alakadan dolayı memnuniyetini dile getiren anne Seda Nazlı ise ailelere yapılan ziyaretlerin çok yerinde bir uygulama olduğunu, bu sayede hem ailelerin sorunlarının dinlenmesi ve çözüm yollarının sunulması açısından önemli olduğunu dile getirdi.

Ziyaret sonunda İl Halk Sağlığı müdürü Ümit Mutlu Tiryaki anne Seda Nazlı’ya, hayırlı olsun diyerek, hediye takdim etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here