“Aile Kendi İsteği İle Köyden Ayrıldı”

0
65

valilik açıklama2Hatay Valiliği 300 Kişilik Ailenin Köyü Boşaltması İle İlgili Haberlere Yanıt Verdi…

Geçtiğimiz günlerde bazı haber sitelerinde ve yerel gazetelerde çıkan “Kan Dökülmemesi İçin 300 Aile Köyü Boşalttı” başlıklı haber üzerine Hatay Valiliğinden açıklama yapıldı. Valiliğin isteği üzerine ailenin köyü boşalttığı iddialarının yer aldığı haberle ilgili Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“15 Temmuz 2013 Pazartesi günü saat 19.30 sıralarında İlimiz Merkez ilçeye bağlı Apaydın Köyü’nde arazi ve yol anlaşmazlığı sebebi ile iki aile arasında sözlü olarak başlayan tartışma, kavgaya dönüşmüş ve aile bireylerinden birinin av tüfeği ile ateş etmesi sonucunda A.Ç. isimli şahıs hayatını kaybetmiştir. Aynı olayda A.A, M.Ç, Ö.Ç, İ.A. isimli şahıslarda yaralanmıştır.

Olaya güvenlik birimleri tarafından derhal müdahale edilmiş, av tüfeği ile ateş ettiği tespit edilen A. D. isimli şahıs gözaltına alınarak mahkemeye çıkarılmış ve tutuklanmıştır.

Güvenlik birimleri tarafından alınan yoğun tedbirler ve bölgedeki kanat önderlerinin araya girerek tarafları barıştırması neticesinde, D. Ailesine mensup 23 aile karar alarak, 17-19 Temmuz 2013 tarihleri arasında husumetin büyümemesi için kendi istekleri ile Apaydın Köyü’nden ayrılmışlardır.

Alınan tüm tedbirlere rağmen 17 Ağustos 2013 Cumartesi günü saat 04.15 sıralarında kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından içleri boş olan toplam 12 eve zarar verilmiştir. Konu adli makamlara intikal ettirilmiş olup, faillerin yakalanması için çalışmalar çok yönlü olarak sürdürülmektedir.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here