Sağanak Yağmura Rağmen ‘Zafer’ Kutlaması

0
72

zafer bayramı3TGB’li Sama; “Vatanımızı Mehmetçik Özgürleştirecek”

30 Ağustos Zafer Bayramı, İskenderun’da, eski Bitpazarının olduğu alanda, sağanak yağmura rağmen kutlandı. Alternatif Bayram kutlamasına CHP, Vatan Partisi, ADD, TGB, Taşeron İşçileri Derneği, Eğitim-İş ve muhtarlar katıldılar.

Zafer Bayramı kutlamasında ‘Hepimiz Mehmetçiğiz’, ‘Kahrolsun ABD İşbirlikçi AKP’, ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’ gibi sloganlar atıldı. Kutlamada ADD ve TGB adına birer konuşma yapıldı. ADD adına konuşma yapan İskenderun Şube Başkanı Ali Kemal Özdemir, akan kanın durması ve barışın hemen sağlanması için birlikte hareket edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Özdemir konuşmasının devamında; “Biz bugün 93 yıl önceki Başkomutanlık meydan savaşını kutlamaktayız. Bu büyük savaş Türk ordusunun ve Türk milletinindir. Bu büyük zafer hepimizin, ezilen milletlerindir. Onun için bu büyük zaferi kutluyoruz” dedi.

Kanlı Bir Savaşa İtildik…

TGB adına konuşma yapan Mukkades Sama ise konuşmasında daha çok hüznün ve acının olduğunu, şehitlerimizin geldiğini onun için bu büyük zaferin buruk kutlandığını ifade etti. Sama; “Çünkü, neşeli değiliz, kalleş saldırılarda onlarca Mehmetçiğimizi şehit verdik. Bu savaş AKP, PKK ortaklığında ve ABD güdümünde sürmektedir. Açılım diye, diye kanlı bir savaşın içine itildik. Bu savaş Mehmetçiğin ABD emperyalizmine karşı kıran, kırana sürdürdüğü bir savaştır. Bu savaş ABD emperyalizmine ve yerli işbirlikçilerine karşı yapılan bir savaştır. Bunu açıkça belirtmek durumundayız. Ergenekon, Balyoz, casusluk gibi düzmece kumpaslarla TSK’yi itibarsızlaştırmaya çalışan merkezler bu gün yine işbaşındadır. Ağız birliği etmişçesine TSK’yi ve verdiği mücadeleyi karalamaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

Mehmetçik’in Yanındayız…

HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş’ın ise bu savaşı yanıltarak, bir saray savaşı göstermesini eleştiren Sama; “Selahattin Demirtaş her ne kadar bu savaşın saray savaşı olduğunu ve bunun yine bir oy avcılığı için yapıldığını söylese de geldiğimiz noktada, TSK’nin vatan savaşı içinde olduğunu biliyoruz. Onun için biz hepimiz Mehmetçiğiz diye haykırıyoruz.

Mehmetçiği ve Türkiye’yi sahipsiz sanıyorlar. Öyle sananlara sözümüz, “Türkiye sahipsiz değildir”. Türkü ile Kürdü ile bu memleket bizimdir. Biz Mustafa Kemal’in askerleri olarak Mehmetçiğin yanındayız. Türkiye’nin bölünmesine izin vermeyeceğiz. ABD’nin kara gücü olan PKK ve PYD’ye karşı ordumuzun yanındayız. Gerçek barış ABD emperyalizmine karşı ülkemizin bağımsızlığını gerçekleştirdiği zaman olacaktır. Vatanımızı Mehmetçik özgürleştirecek, onun için yeniden, haykırıyoruz. Hepimiz Mehmetçiğiz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here