‘Sadaka Değil, Bayram Edecek İkramiye İstiyoruz’

0
32

Tüm Emekliler Sendikası İskenderun Temsilciliği, ‘Sadaka Değil, Bayram Edecek İkramiye İstiyoruz’ sloganıyla bayram ikramiyelerinin geçen yıl ile aynı kalmasını eleştirdi.

Güvercinli Parkta bir araya gelen sendika üyeleri, ‘Saraya değil emekliye bütçe’, ‘Savaşa değil emekçiye bütçe’, ‘Son söz emeklinin olacak’, ‘Birleşe birleşe kazanacağız’ şeklinde sloganlar atarak taleplerini dile getirdiler.

Sendika üyeleri adına bir açıklama yapan Tüm Emekliler Sendikası İskenderun Temsilcisi Mustafa Çelik, geçtiğimiz hafta Ankara’da yaptıkları mitingde, bayram ikramiyesi olarak emeklilere ödenen 1100 TL’nin yeterli olmadığını ve bu ikramiyenin güncellenerek asgari ücret seviyesine çekilmesini, yılda 2 kez verilen bayram ikramiyesinin yılda 4’e çıkarılmasını talep ettiklerini hatırlattı.

Ancak bütün emeklilerin hayal kırıklığına uğradığını belirten Çelik; “Taleplerimizin karşılanması ve sorunlarımızın çözülmesi yerine, bütün emeklileri hayal kırıklığına uğratan bir açıklamayla; bayram ikramiyesinde artış yapılmayacağını ve 1100 lira olarak ödeneceğini açıkladı. Bu bir akıl tutulması değilse ki; değildir, tükenmişliğin, yönetememenin sonucudur. Bakanın bu açıklamasını kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz. Halkla inatlaşmanın ne kendisine ne de iktidarlarına hayır getirmeyeceğini hatırlatırız. Halktan kopmuş bir bakanlıkla, hatta iktidarla karşı karşıyayız. Bakan fanusta mı yaşıyor? Bu ülke de her üç emekliden ikisi nerdeyse açlık sınırının yarısı kadar ücret alıyor. Her 3 kişiden birisi ben açım diyor. Bakan bundan habersiz olamaz.

Her defasında geleneklerine bağlı olduğunu söyleyen ittifaklı iktidar; Emeklilerin hiç olmadığı kadar yoksullaştığı bir dönemde aile büyükleri olarak bayram geleneklerini yaşatma şansı var mıdır? Günü geldiğinde, emeklileri yok sayanları emekliler de yok sayacak ve gereken en güzel dersi verecektir. Yazacak bir hikâyeleri kalmayanların şaşkınlığını yaşıyor Bakan. Bu siyasi intihardır. AKP’nin ölümü gösterip, sıtmaya razı etme taktikleri emeklilerin kanacağı taktikler değildir. Bu oyunlara karnımız toktur.

Siyasi iktidara sesleniyoruz. Derhal emeklilerin bayram ikramiyelerini asgari ücret düzeyine çekin. Aile büyükleri olarak çoluk çocukları, torunları ve eş dostları ile bir nebze de olsa birlikte, daha insanca vakit geçirmelerini engellemeyin. Çocuklarımızın, torunlarımızın yüzlerine ışıyacak gülümsemeye engel olmayın. Bütün emeklilere çağrımızdır. Hak verilmez alınır. Haklarımızı alana kadar mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here