Saadet Partisi Hatay İl Divan Toplantısı Yapıldı

0
118

saadet partisi16Saadet Partisi Hatay aylık il divan toplantısını Antakya Habib-i Neccar Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi. Toplantıya Saadet Partisi Genel Sekreter’i Tacettin Çetinkaya, Genel İdare Kurulu Üyesi Dr. Necmettin Çalışkan, İl Başkanı Hamza Çalışkan, Anadolu Gençlik Derneği Hatay Şube Başkanı Serkan Bulut, Saadet Partisi İl ve ilçe yönetimi ile çok sayıda partili katıldı.

Divan öncesi basına bir açıklama yapan Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya; “Milko kuruluşlarımızdan Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) 23. Müslüman Topluluklar Birliği toplantıları ile İslam birliğine vurgu yapan toplantımızı 75 ülkeden 180 temsilcinin katılımıyla gerçekleştirdik. 5. Olağan kongremizi büyük bir coşkuyla yaptık. Ayasofya’nın ibadete açılması için başta Kâbe imamları olmak üzere birçok ülkeden katılımcılarla yüz bin kişi sabah namazında saf tuttuk. Anadolu Gençlik Derneğimizin Fetih ve Gençlik Şöleni gibi son bir hafta da birçok önemli ciddi programlar icra ederek, seçimden seçime değil her zaman milletimizin hayrına işler yaptığımızı gösterdik. Bu günde burada, Hatay’dayız” dedi.

Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Tacettin Çetinkaya; “Cumhurbaşkanı’nı halk seçecek deniyor. Ancak meclisten 20 milletvekilinin imzası şartı var. Milletvekilleri parti merkezlerinin iradesi dışında hareket edemeyeceklerine göre, önümüz kesiliyor üzerimizde sürekli oyunlar oynanıyor.  Hazine yardımı almaksızın gerçekleştirdiğimiz son seçimde aldığımız 1,5 milyon oy ile kilit roldeyiz” dedi.

Saadet Partisi GİK Üyesi Dr. Necmettin Çalışkan da divan toplantısındaki konuşmasında, Türkiye’nin yorucu bir yerel seçimlerden sonra Cumhurbaşkanlığını seçimlerine kilitlendiğine dikkat çekerek; “Saadet Partisi yerel seçimlerde aldığı oy oranıyla kilit parti görevi görecektir. Bu sebepten Saadet Partisi üzerinde yine oyunlar oynanmaya çalışılıyor. Bu oyunlar tutmadı, tutmayacaktır. Partimiz büyük kongreden sonra yeni katılımlarla toparlanma sürecine girmiştir. Bu yeni dönemde Saadet Partimiz, Cumhurbaşkanlığına müteakip, milletvekili seçimleriyle her şey aslına rücu bulacak ve gelecek bizim olacak, milletimizin olacaktır” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here