Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç Hatay FM’e Konuk Oldu

0
107

sp-ilyas tongüç“Sorunların İktidar ve Mevcut Meclisteki Muhalefet Partilerle Çözülmeyeceği Aşikârdır”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç Hatay Fm ve Beyzade Fm’ ortak yayınında Ayhan Gümüşsoy’un sunduğu Haftanın Dosyası programına konuk oldu.

Ulusal medyanın kendilerine ambargo uygulayarak çalışmalarını yansıtmadıklarını vurgulayan Tongüç; “Geçmişte yine bizi meclise girmeyelim diye konulan seçim barajı, bugün de devam ettiriliyor. Seçim barajı seçmenin iradesine ipotek koymaktır. Aynı şekilde hazine yardımı adaletsizliği ile de bir ambargo ile karşı karşıyayız. Bize oy veren bir kitle var. Hiç yoktan onların vergilerinden oluşan bütçeden hangi parti ne kadar oy aldıysa, aldığı oy oranında bir seçim yardımı yapılması lazım. Bu konuda da bir gelişme olmadı. Bu adil olmayan seçim yarışında biz yine halkımızla kucaklaşma etkinleri ile direk milletimizle meselemizi konuşarak bu kuşatmayı, adaletsizliği yarmak için önümüze konan engelleri aşmaya çalışacağız ve halkımıza direk ulaşarak yerel medya ile de gerçekleri anlatmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Doğru Muhalefet Yapılmıyor

İktidarın icraatlarını eleştiren Tongüç, muhalefetin de doğru bir şekilde muhalefetlik yapamadığını savundu. Saadet partisinin mecliste olması gerektiğini vurgulayan Tongüç, insanlara, ceplerindeki parayı, işsizliği ve esnafın durumunu doğru sorgulamalrı konusunda uyarıda bulundu.

Yol, saray, adliye, müze, parklar, statların da ihtiyaç olduğunu ancak önce temel meselelerin halledilmesi gerektiğinin altını çizen Tongüç; “Gezme işleri en son yapılacak iştir. Aç insan nasıl gezsin? İhracattan bahsedilirken ithalattan bahsedilmiyor. Borçlanarak büyüyoruz ama iç dış rekor borçlanmadan bahsedilmiyor. İç ve dış borcumuz 220 milyardan 600 milyara yükseldi.

Milletimiz hazine.gov.tr adresine girip verilere baksınlar. Bir tetiklemeyle krize dönüşüverir. Daha önce bir anaysa kitapçığı atılması ile mi kriz oldu? Bir kişinin kendisini yakması ile mi Tunus karıştı? 1. Dünya savaşının başlaması bir kişinin öldürülmesi ile mi oldu? Hayır, arkasında tetikleyen iyi gitmeyen şeyler vardı. Bu krizlerde bir anlık gelişen küçük bir hadise ile patlayıverir ve önüne gelen her şeyi alır gider” dedi.

Hatay Büyükşehir Oldu Ama Köy Görünümünde

Hatay’ın büyükşehir olduğunu ancak bir köyden farksız göründüğünü savunan Tongüç; “Burada Milli Görüşçü Saadet Partili bir belediye başkanı olsun siz görün bakalım nasıl geliştiğini kalkındığını… Yeni, adil, sömürüsüz, zulümlerin olmadığı bir dünyaya ihtiyaç vardır. Bunun için de Saadet Partisi’nin Türkiye’de önce iktidar olması lazım. D-8 vasıtası ile yeni bir dünya kuruluşu için çalışıyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here