Saadet İl Divan Toplantısı Yapıldı

0
103

saadet divan1Saadet Partisi Hatay İl Divan toplantısı Narlıca Beyza İş Merkezi Habib-i Neccar Kültür Merkezinde yapıldı. Toplantıya Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Sezai İncesu, Hatay İl Başkanı Dr. Necmettin Çalışkan, il, ilçe yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantı öncesi basın açıklaması yapan Saadet Partisi GİK Üyesi Sezai İncesu, şuan Türkiye’nin en aktif ve belediyecilikte en tecrübeli teşkilatı olduklarını belirterek, tüm Türkiye’de il ve ilçelerde taramalar yaptıklarını kaydetti. İncesu; “Teşkilat yapımızı ve adaylarımızı belirleme çalışmalarımız devam ediyor. En iyi teşkilatlanmanın yanı sıra en iyi gençlik yapılanması da bizdedir. Ak Partinin böyle bir gençlik yapısı olmadığı için geleceğe yönelik endişeleri vardır” dedi.

Suriye meselesine de değinen Sezai İncesu; “Suriye konusunda ana aktör olamadık, olamayız da. Çünkü yola çıkarken ana aktör olalım diye çıkmıyoruz ki,  batı ne der, ABD ne der bizde ona göre yola çıkacağız diye tavır alınınca ana aktör olamıyoruz. Fakat bir İran haklı veya haksız doğru veya yanlış Suriye’de aktör durumdadır. Hani Türkiye büyük ülke olmuştu? Esad ne kadar zalim,  suçu ve günahı ne kadar büyük olursa olsun bir orta nokta bulunup kan dökülme engellenebilir miydi? Genel Başkanımız bir heyetle Suriye’ye gittiğinde çok yadırgadılar. Araştırdık gördük, şöyle şöyle yapılırsa zulüm, kan engellenebilir şeklinde önerilerimiz aktarıldı ama dinlenmedi. Şimdi ne oldu? Kendi politikalarıyla ne kan durdu ne zulüm” dedi.

Dışa bağımlı bir ülke olduğumuzu ifade eden İncesu; “ABD merkez bankası başkanı bir açıklama yapacak diye Türkiye’de finansal kurumlar gece uyuyamıyor. Neden? Çünkü onlara bağlıyız. Bizim merkez bankası başkanı açıklama yapınca Kuzey Irak’ta, Kıbrıs’ta bile bir şey olmuyor. Hani biz büyümüştük? Gezi olaylarında sonra Başbakan çıkıp demedi mi her şeyin arkasında dış güçler var! Ama 12 yıl önce ne diyordu. Bu paranoyayı bırakın her şeyin arkasında dış güçleri aramayın diyordu, şimdi neden tersini söylüyor. Çünkü var, ama merhum Erbakan hocamız ne diyordu biz her taşın altında Yahudi vardır demiyoruz, ama Siyonizm hiçbir taşın altını boş bırakmaz bu kadar basit diyordu” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından il divan toplantısına geçildi. Toplantı İlçe Başkanlarının rapor sunumu ve teşkilat çalışmaları hakkında bilgi vermeleriyle sürdü.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here