Mustafa Kemal Üniversitesi’ne İzmir’de Büyük İlgi

0
361

mkü-izmir1Hatay Valiliği ile İzmir merkezli Hataylılar Sosyal Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından İzmir’de düzenlenen 3. Hatay Günleri’nde Mustafa Kemal Üniversitesi büyük ilgi gördü.

Beş gün boyunca sazların çalınıp türkülerin söylendiği, davul zurnalara oyunların eşlik ettiği ve el işi gösterileriyle Hatay’ın tanıtıldığı fuar renkli görüntüleriyle ziyaretçileri büyüledi. Binlerce İzmirlinin ziyaret ettiği fuarın ilgi odağı ise yürüttüğü tanıtım faaliyetiyle Mustafa Kemal Üniversitesi oldu.  Yirmi bir yıllık geçmişi ve sahip olduğu çağdaş Cumhuriyet değerleriyle hızla büyüyen, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün adını gururla taşıyan MKÜ bir öğrencinin hayalini kurduğu fakülte ve bölümleriyle yediden yetmişe İzmirliler tarafından tam not aldı.

mkü-izmir2

Fuarın açılışında konuşan MKÜ rektör yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Gözübenli, Hatay’ın dünyanın en eski yerleşim merkezlerinden biri olduğunu ve binlerce yılın anlamlı izlerini barındırdığını ifade etti. Hatay’da farklı dinlerin ve kültürlerin bir arada, hoşgörü ve barış içinde yaşadığını dile getiren Gözübenli, Hatay’ın tarihini ve turistik değerlerini, folklorunu, yöresel mutfağını kısaca sahip olduğu bütün değerlerini İzmirlilere tanıtmak için burada olduklarını kaydetti. Konuşmasında Mustafa Kemal Üniversitesi’yle ilgili istatistiki bilgilere de yer veren Gözübenli, Mustafa Kemal Üniversitesi’nin 3 Enstitü, 14 Fakülte, 18 Meslek Yüksekokulu, 1 Devlet Konservatuarı, 1 Araştırma Hastanesi ve 20 Araştırma Merkezine sahip olduğunu, 2 binin üzerinde akademik ve idari personeli ile aydınlık yarınların emanetçisi 35 bin öğrenciye hizmet verdiğini belirtti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here