Rölyef ve Heykel Ustası Behzat Böke İle İskenderun Gençlik Merkezi Buluştu

0
458

iskenderun gençlik merkez5İskenderun’da rölyef ve heykel sanatçısı Behzat Böke, İskenderun Gençlik Merkezi resim öğretmeni Zeynep Yüksek ve İskenderun Gençlik Merkezi liderleri ile atölyesinde buluştu.

İskenderunlu sanatçı, atölyesini açtığı İskenderun Gençlik Merkezi yetkililerine eserleri göstererek, yaptığı birçok eserin de devlet büyüklerince kullanıldığını kaydetti. Böke, bir çok yere sanatsal çalışmalar gönderdiğini de ifade etti. Atölyesinde engelli işçilere de yer veren usta sanatçı onları topluma kazandırmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.

Ahşap oymacılığın artık bitmeye yüz tuttuğunu ve yok olmaması için çaba sarf söyleyen sanatçı  Böke, bunun için elinden geleni yaptığını söyledi. Sanatsal faaliyetleri ile yurt içi ve yurt dışında adından söz ettiren heykel sanatçısı Behzat Böke İskenderun’un sanatsal sürecini, gelişimi ve bunlar için neler yapılması gerektiğine de vurgu yaptı.

İskenderun Gençlik Merkezi’nin ziyaretinden çok memnun kaldığını söyleyen usta sanatçı tekrar görüşmek temennisinde bulundu. Haber-Foto: Merve Sürücü

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here