“Rhosus Antik Kenti Turizme Kazandırılmalı”

0
247

arsuz bld meclisi27Arsuz Belediye Meclisi, Arsuz’u Büyük Bir Turizm İlçesi Yapma Yolunda Çalışmalarına Devam Ediyor

Arsuz Belediye Meclisi, Eylül ayı ikinci oturumunu 4 gündem maddesiyle gerçekleştirdi. Meclis Başkanvekili Semir Korkmaz başkanlığında, Arsuz Belediyesi Hizmet Binası’nda gerçekleşen toplantıda, bir önceki toplantıda görüşülerek İmar Komisyonu’na havale edilen 4 madde, komisyon raporlarının okunmasının ardından oybirliğiyle kabul edildi. İmar plan notlarına yapılan itirazların 9 ayrı grupta değerlendirilip, karara bağlandığı toplantıda, yeni belediye hizmet binası yapılacak olan ve İçişleri Bakanlığı’ndan ‘kamu yararı kararı’ çıkan Akçalı’daki 2921 nolu parsel için de Turizm Bakanlığı’ndan plan değişikliği talebi yapıldı.

Kurvaziyer Liman İçin Söz Bakanlıkta

Gündemin birinci maddesi Hatay İli Arsuz İlçesi, Arsuz Balıkçı Barınağı Nazım ve Uygulama İmar Planı Onaylanması ile ilgili İmar Komisyon Raporunun görüşülmesi kapsamında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Arsuz Balıkçı Barınağı için belediye meclisinden istediği olur görüşüne olumlu karar verildi.  Arsuz’daki turizm yatırımlarına büyük katkı sunacağı belirtilen kruvaziyer liman veya yat limanının da yapılması yönünde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na görüş sunan İmar Komisyonu raporunda, “6360 sayılı yasa kapsamında kurulan Hatay İli Arsuz ilçesi, yaklaşık 65 kilometrelik kıyı şeridine sahip, turizm yatırımlarına ihtiyaç duyan ve turizm potansiyeli bulunan bir ilçedir. Rhosus Antik Kenti de Arsuz merkezde yer almaktadır.  Burada yapılacak bir çalışmayla bu kentin de turizme kazandırılması gerekmektedir. Bunun yanında Bakanlar Kurulu tarafından ilan edilen İskenderun Kıyı Bandı Turizm Merkezi ve Samandağ Turizm Bölgesi de Arsuz ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır.

Turizm merkezi ve turizm bölgesinin planlamasına yönelik Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan İskenderun Kıyı Bandı Turizm Merkezi Akçalı kesimine dair imar planları yapımı için ön izinler alınmış, planlar tamamlanmış ve onama aşamasındadır. Bu planlama çalışmasında bölgede turizm yatırımlarına yönelik büyük tesislerin yapılması amacıyla turizm alanları planlanmıştır. Aynı turizm merkezi, Gökmeydan kısmı ve Samandağ Turizm Bölgesinin Arsuz ilçesi sınırlarında kalan kısmı için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan plan yapımı için ön izin alınmış, plan yapımı çalışmalarına da başlanmıştır. Arsuz ilçesini büyük bir turizm ilçesi yapma yolunda yoğun ve ivedili çalışmalarımız devam etmektedir. İlçemiz sınırları içerisinde tamamlanma aşamasında olan Madenli Balıkçı Barınağı ve faaliyette olan Konacık Balıkçı Barınağı da yer almaktadır. Bu nedenle Arsuz Balıkçı Barınağı’nın yapılması uygun görülmekle birlikte, bu alanda Kurvaziyer liman veya yat limanı planlaması ve yapılmasının daha uygun olacağı komisyonumuzca değerlendirilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Gündem maddelerinin oybirliğiyle kabul edilmesinin ardından, meclis üyeleri bir sonraki meclis toplantısının 2 Ekim 2015 Cuma günü saat 14.00’te Arsuz Belediyesi Hizmet Binası’nda yapılmasını kararlaştırdı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here