“Rezil Bir İmar Planıdır!”

1
251

ercüment kimyon açıklama2Belediye Meclis Üyesi Kimyon, Yapılan Revizyon İmar Planın Uygulanabilir Olmadığını Söyledi…

İskenderun Belediyesi tarafından yapılan revizyon imar planının askıya çıkarıldığını anımsatan Belediye Meclis Üyesi Mimar Ercüment Kimyon, vatandaşlara imar planını incelemeleri adına çağrıda bulundu. Kimyon ayrıca yapılan imar planını rant planı olarak değerlendirdi.

Vatandaşların imar planını incelemelerini ve askı süresi bitmeden itirazları varsa yasal süre içinde yapmalarını belirten Kimyon; “Halkımıza tavsiyemiz kendi mülkiyetleri ve yakın çevreleriyle ilgili, bu konuya duyarlı olan vatandaşlarımız bir an önce gidip revizyon imar planını incelesinler. Askı süresi bitmeden itirazları var ise 30 günlük yasal süre içerisinde belediyeye yapmalılar.

Ancak bizim gördüğümüz revizyon imar planı rant planı haline gelmiştir. Varlıklı kişilerin mülkiyetlerinde imar yoğunlukları artarken, yeşil alanlar ticaret ve konuta dönüştürülmüştür. Dar gelirlilere ise mülkiyetleri üzerinde herhangi imar artışı bulunmadığı gibi özellikle tepelerde kentsel dönüş yapacak belediye yönetiminin söylediklerinin aksine önemli ölçüdeki alan yeşil alana dönüştürülmüştür.

Bu İş Sürdürülemez!

Bu şehircilik anlamında doğru olsa bile pratikte doğru değildir. İmar yoğunluğunu arttırmadığınızda kentsel dönüşüm projesini uygulayamazsınız. Belediye başkanı bu projeyi hazırlatırken yanlış bilgilendirilmiştir. Bunun sonunda da İskenderun belediyesi uygulanması imkansız olan bir revizyon imar planını onaylamış bulunmaktadır. Bu işin sürdürülemeyeceğini kendileri de görecektir. Umarım bunları düzeltme yoluna giderler. Bu plan şehrin gelişimine, çağa ve plan revizyonuna gerektirdiği koşullara uyumlu değildir. Kentteki mevcut imar düzeninin gerisinde kalan rezil bir imar planı uygulamasıdır” dedi.

Plan Dediğin Gerçekçi Olur

Yeşil alanların arttırıldığını her fırsatta dile getiren belediye başkanına göndermelerde de bulunan Mimar Kimyon; “Askeri alanları lojistik alanlara çevirmişler. Buyursun, askerleri askeri alandan çıkarabilirlerse çıkarsınlar! Bunu uygulamak mümkün değil. Plan dediğin gerçekçi olur. Gerçekçi olmayan plan da uygulanamaz. Kentin sanayi alanı kaldırılmış, çöp fabrikasının civarında Karapelit Düğünyurdu mıntıkasına taşımışsınız. Yeni sanayi sitesinin kurulması 15 yılı bulur. Kenti sanayisiz bırakamazsınız” diye konuştu.

Yeni Otogarın Yeri Belirtilmemiş

Planın kişiye özel yapıldığını iddia eden Kimyon; “Bu yapılan revizyon imar planı kişiye özel bir plan olmuştur. Yeni otogarın yeri planda belirtilmemiştir. Yeni planda sadece bir yer turizm alanı olarak gösterilmiş, oda problemli bir arsaya ait olan yerdir. Mahkeme kararı ile iptal ettiğimiz eski yerler aynı şekilde tekrar planda yer almıştır. Belediye başkanı emsal 8’e hayır demişti fakat, yeni revizyon planında evet dedi. Gelişim Hastanesinin arsasına hayır dedi, yeni planda evet dedi” şeklinde konuşarak plandaki bazı çelişkilere de vurgu yaptı.

1 YORUM

  1. Aynen, kesinlikle katılıyorum. Bu plan dar gelirliye vurulmuş bir darbedir. Yıllardır yurt dışında çalışıp, biriktirip bir parsel aldım. Cephesi 8m. 3 kat bitişik imar vardı. Şimdi 4 kat yapmışlar ama bana diyor ki 3m. sağdan 3m. soldan çekil. kalıyor 2m. arsa, yani inşaat yapma kardeşim diyor. Sen dar gelirlisin ev senin neyine diyor. Sen kirada otur diyor. Adamlar resmen ailece biriktirdiğimiz serveti bitirdi. Diğer müteahhitlere de rant sağladılar. Lütfen bu rezil imar planı geri çekilsin.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here