Rektör Güder’den Ramazan Ayı Kutlama Mesajı

0
157

mkü rektörü1Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, içerisinde bulunduğumuz Ramazan ayı nedeniyle yazılı bir kutlama mesajı yayınladı.

Ramazan ayının, sosyal yardımlaşma,  dayanışma ve paylaşmanın en üst düzeye çıktığı, dinî ve ahlaki değerlerin öneminin vurgulandığı, sebat, kanaat, metanet ve fazilet bakımından nice güzelliklerin bahşedildiği müstesna bir zaman dilimi olduğunu vurgulayan Rektör Güder; “Manevi dünyamızın yoğunlaştığı, bereket, rahmet ve mağfiretin ihsan edildiği Ramazan-ı Şerif, kıymet ve kutsiyetiyle dinî açıdan taşıdığı anlamının yanı sıra sosyal olarak da insani ve ahlaki erdemlerin daha güçlü haliyle içtimai hayata aksettiği, ferdî sevinçlerin müşterek saadete dönüştüğü, sevgi, saygı, fedakârlık ve kardeşlik duygularının daha da güçlendiği, nimetleri paylaşmanın zirveye çıktığı, sabrın öğretildiği ve benliğimize aktarıldığı bir hoşgörü ve feyz iklimidir.

Köklü, sağlam, millî ve manevi değerlerle teçhiz edilen, diniyle âdeta bütünleşmiş ve prensipleriyle yoğrulmuş bir millet olarak; birlik ve beraberliğe, kenetlenmeye, birlikte hizmet etme aşkına en çok ihtiyacımız olan bugünlerde, Ramazan ayının ihtiva ettiği hikmetleri ve bünyesinde barındırdığı güzellikleri hep birlikte yaşayacağımıza, yaşatacağımıza ve bizi ayakta tutan bu değerlere bağlı kalacağımıza olan inancım tamdır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here