Recep Atakaş, Bölgemizde Adam Gibi Adam

0
78

Türkiye genelinde özel isim haline gelinmesi her baba yiğidin karı veya harcı değil. Başarı bir Allah vergisi ve tesadüflere dayanır. Türkiye’nin kömür ihtiyacını başarıyla yerine getiren Recep Atakaş, yıllar boyu, fosil yakıtlarıyla elde edilen enerjinin son yıllarda tadının kaçtığını bilen olarak, onu önümüzdeki yıllar içerisinde yenilebilir enerjinin atraksiyonlarıyla yurdum sahnesinde yer alacak.

Çalışmalarında reklâm denen şeyi asla düşünmeden kendi hedeflediği çizgiye doğru ve emin adımlarla yürümesini bilir. Çok değişik mizaç yapısıyla görünmeyeni görür, duyulmayanı duyar. Türkiye onu çok iyi tanır ama o tam bir bölge adamı. İskenderun onun olmaz ise olmazı, yani kırmızıçizgisi. Spor ve siyasetin yanında tüm kamu ve özel kuruluşlarının fikir aldığı akil adam!

Hatayspor ile haftanın her günü TV ve Medya yayın kuruluşlarının yaptığı röportaj ve yorumlarda adından sıkça söz edildiği gibi çoğu medyada canlı yayına çıkarak, bölgesini sporun verdiği disiplinle başarıyla temsil gücüne sahip.

Aslında turizm dalında bölgesel gelişmemize de öncü! Recep Atakaş, Demir ve Çelik konularında ileri derecelerde yaptığı atılımlar ile her yönüyle dikkate değer. Bölgemizde söz sahibi olmanın yanında mütevazı kişiliğiyle candan bir insan! İş adamı sıfatıyla sesiz ve derinden yaptığı olumlu çalışmalar, ileriye dönük gerçekleştirdiği hayalleri takdire şayan. Hayallerinin gerçekleştiğini görmesi onun mutluluğu. Düşündüğünü araştırarak, tartışarak, yapacağı işi bir defada gerçekleştirme kabiliyetine sahip. Bu özel kişi, toplumumuzda sevgi ve saygıyı sonuna kadar hak ediyor. İleriye dönük özlem duyduğu hayırseverlik konusunda da bölgemizde ilktir.

Yaptığı hayır ve hasenatları hiçbir basın kuruluşunda görmeniz asla mümkün değil. Hatay bölgesine kazandırdığı okul ve benzeri kuruluşlarda binlerce gencimiz eğitim görüyor. Sanayide kendini ispat etmesine gerek duymadan, sanayinin merkezinde yer aldı. Çalışılmadan kaybedilen her saniyenin yurt ve bölge ekonomisine kayıp olduğunu biliyor.

Yeni plan ve projeleriyle çok yakında yine bölgemizin sanayisinin gelişmesi ve özellikle yenilebilir enerji sistemlerinin kurum ve yapımında, dünya genelinde gündem konusu olacak. Onun yapacağı yatırımlar öyle her babayiğidin altından kalkamayacağı yatırımlardır. Dünya sanayisine yön verme derecesinde plan ve projelerle iç içe. Organize Sanayi Bölgesinde planladığı liman dillere destan!

Bölgemizi ilgilendiren konularla ilgili yapmış olduğu derin çalışmalar, en yakın zamanda kendini gösterecek. Konteynır taşımacılığı bölgemizde eksikliğini her an hissettiğimiz bir taşımacılık faaliyeti. LİMAK tek başına bu işi götürdükçe, bu önemli taşımacılık konularını ATAKAŞ Limanında en kısa sürede göreceğiz ve bölgemiz insanının yaptığı bu başarı bizleri gururlandıracak.

Suriye ve Ukrayna savaşı kanımca en kısa sürede sonuçlanacak ve savaşın şimdilik sürdüğü bu bölgelerde milyonlarca insanın çalıştığı iş gücüne ihtiyaç duyulacak. İş gücü beraberinde yeni oluşan teknolojileri de ayağa kaldıracak. Yenilikçi atılımlarını her defasında yenileriyle değiştirmesini bilenlerin sayesinde, çoğu insanımız oralardan aş ve iş imkânını yakalamış olacak. Bu işlerin takipçiliğini ise özel insanların başarılı atılımlarıyla görecek ve yaşayacağız.

Türkiye; savaş sonrası paranın aktığı ve akacağı konum haline gelecek. Hatay bölgesi; çok kısa sürede yalınız bölgenin değil tüm yurdumuzun böylelikle tüm Dünyanın göz bebeği haline gelecek. Burada üstüne basa-basa söylemek istediğim şudur… Bölgemizin saygın iş adamlarından Recep Atakaş’ın çok yoğun geçen günlerinde yıpranmaması ve onu eskisi gibi aramızda görebilmek arzumuzdur.

Binlerce aile onun kapısından ekmek sahibi oldu. Ülkemizde korkusuz girişimciliğin ne demek olduğunu bizlere ispatladı. Şaka gibi görünen şeyleri memleketimizde gerçeğe dönüştürdü. Onunla ne kadar gurur duysak azdır. Onun için, onu onura edici bir şeyler yazarken, örnekliği tüm iş adamlarımıza örnek teşkil etmesi arzumdur.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here