Ramazan’ın Değişmezi Hurma El Yakıyor

0
128

hurma el yakıyorYaklaşan Ramazan ayının vazgeçilmez yiyeceklerinden biri olan hurma el yakıyor. Kilosu 8 Liradan başlayıp 35 Liraya kadar varan hurma çeşitlerinde, dar gelirli vatandaşın ilk tercihi ise kilosu 8 liradan olan “İran Hurması”ndan yana oluyor.

Sabırsızlıkla beklenen “on bir ayın sultanı Ramazan” 28 Haziran günü başlayacak ve 26 Temmuz’da da son bulacak. Bu vesileyle kentimizde Ramazan alışverişine çıkan vatandaşlar, tutulan orucu açmak için hurmaya yöneldi.

Bilindiği gibi Resulullah (SAV), namaz kılmazdan önce birkaç taze hurma ile orucunu açardı. Eğer taze hurma yoksa orucu kuru hurma ile açardı. Eğer kuru hurma da bulamazsa birkaç yudum su yudumlardı.

Dinimizce de sünnet olarak kabul edilen orucun hurma ile açılması için pazara inen vatandaşları, etiketteki fiyatlar oldukça şaşırttı. Alış veriş yapan vatandaşlar geçen yıla oranla bu yıl hurmanın pahalı olmasından yakındı.

Hurma fiyatları ile ilgili bilgi aldığımız Medine Baharat’ın çalışanı Melik Muslu; “Geçen seneye oranla bir daha pahalı gözükse de hurmada bütçeye göre çeşitlerimiz bulunuyor. İran Hurması 8 TL ile 10 TL’lik var. Medine Hurması 30 TL ile 35 TL’lik var. Ayrıca Kıbrıs ve Kudus Hurmaları da 35 TL’den satılıyor” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here