Ramazan’da Kur’an-ı Kerim Ziyafeti

0
454

kuran ziyafeti1İskenderun İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen Ekinciler Holding Yönetim Kurulu Üyesi Recep Ekinci’nin sponsorluğunda İskenderun’a gelen en güzel Kur’an-ı Kerim okuma yarışmasında dünya birincilikleri olan Güney Afrikalı Hafız Abdurrahman Sadien ve İranlı Hafız Ahmet Ebul Kasimi ramazan etkinlikleri kapsamında İskenderunlulara Kur’an-ı Kerim ziyafeti verdiler. Etkinlikte ayrıca Adıyaman Ravza İlahi Grubu da ilahiler okurken, semazenler İnsan-ı Kâmil’e doğru yöneldiler.

kuran ziyafeti2

Atatürk Anıt Alanında önceki akşam teravih namazının ardından İlçe Müftülüğü tarafından Ramazan etkinlikleri çerçevesinde Kur’an-ı Kerim ziyafeti gerçekleştirildi. En güzel Kur’an-ı Kerim okuma yarışmasında dünya birincisi olan Güney Afrikalı Abdurrahman Sadien ve İranlı Ahmet Ebul Kasimi dinlemek için vatandaşlar etkinliğin gerçekleştirileceği Anıt Alanına akın etti. İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, çevre ilçe müftüleri ve coşkulu kalabalığın katıldığı etkinlik Adıyaman Ravza İlahi Grubunun birbirinden güzel seslendirdiği ilahiler ile başladı. İlahiler okunurken, ekibin semazenleri de İnsan-ı Kâmil’e doğru yöneldiler.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Müftü Mehmet Taştan; “Ramazan ayı Kuran ayıdır. Böylesi bir ayda Müslümanlar öldürülüyor. Müslümanlara yönelik saldırılar devam ediyor fakat Türkiye dışında bütün dünya buna sessiz kalıyor. Barış için kurulmuş bir takım teşkilatlar, barışı kendilerine reva görebiliyorlar fakat söz konusu Müslüman olunca kıllarını kıpırdatmıyorlar” derken, Müslümanların Müslümanlığı yaşadığını fakat Müslümanlığın görevlerini tam anlamıyla yerine getiremediğinden de söz etti.

kuran ziyafeti3

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda kenti yeniden inşa edeceklerini belirterek; “İskenderun’u Hatay ile birlikte ilk 10 içerisine sokacağız! Tabi burada sizlerin desteği çok önemlidir” dedi. Dingil, karayollarının yerinin tapusunu aldığının müjdesini vererek, oraya eko park yapılacağını belirtti.

Daha sonra da İranlı Hafız Ahmet Ebul Kasimi sahne aldı. Akabinde de Güney Afrikalı Hafız Abdurrahman Sadien sahne aldı. Gönülleri coşturan, insanlara iman duygusunu had safhalara çıkaran bir Kur’an ziyafeti veren hafızlar, büyük alkış aldı. Kur’an-ı Kerim okunurken, bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadılar. Ravza İlahi Ekibinin gelmesine sponsor olan İskenderun Belediyesi, etkinliğe katılan katılımcılara dondurma dağıttı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here