Rakip Ataklara Karşı (1)

0
14

Değerli okurlarım, daktilomun başına geçtiğimde, sporseverler arasında “Şike, Teşvik Primi, Doping” ifadelerini sık-sık duyduğumdan, onlar hakkında siz değerli okurlarıma bilgiler sunacaktım. Ancak, Amatör Süper Lig’de top koşturan takımlarımızdan birinin hocası, ilginç bir soruyla İskenderun Gazetemize geldi.

“-Öcal Hocam, 3. Profesyonel Lig’e yükselme grubu maçlarında, başarılı olamadığımız gibi, çok gol yiyoruz. Önerileriniz var mı?”

Bildiklerimizi söylemekte tabi ki bir sakınca yok ama aklın da yolu birdir. Her şeyde ayrıntıları bulunmaktadır, fakat temelde değişen fazla bir şey olmaz. Yapılan hücumlar, defansif versiyonlar, bunlar birbirinin ayrılmaz parçalarıdır. Her halükarda, futbol oyununda çare tükenmez, her şeye çözüm vardır, olacaktır da!

Atak üstünlüğü rakipteyse, defansta kusursuz olacaksın. Rakip katı defans yapıyorsa, yumuşak karın bulacaksın. Kontratakta kusursuz olanlara karşı da, pres yapmayı aklından çıkarmayacaksın. Bunlar sistemle doğrudan ilgilidir.

Futbol sadece topu tekmelemek değildir. Değişik varyasyonlar söz konusudur. Hücum yapmak istiyorsan, öncelikle rakibini durdurup, topa sahip olacaksın. Hücuma öyle başlanır. Başka türlü olmaz.

Yükselme Grubu müsabakalarında sorulan soru şuydu: “-Hocam Neden Çok Gol Yiyoruz?” Mademki böyle bir soruya muhatap oldum, ben de en başa yani takımlarımızın yükselme grubu maçlarına gitmeden önceki günlere dönmek istiyorum.

O günlerde neler oldu derseniz? Fazla bir şey olduğunu söyleyemem. Sadece, gidecek takımlarımızın yöneticilerine, teknik kadrosuna açık seçik şunları söylemiştim. “Takımınız Güçlü Değil, Çok Dikkatli Olmalısınız!” Evet, aynen böyle söylemiştim, hem de defalarca! Takım yöneticileri de aynen şöyle söylemişlerdi… “Olursa Olur, Olmazsa Olmaz…” Heyecan yok, motivasyon yok, beklenti yok!

3’cü Profesyonel Lige yükselme maçları, bir müsabakayla sınırlı değil. Anlatmak istediğim, her maçta şans yüzünüze gülmez, gücün neyse o! Bu işin üstesinden İDÇspor ile İskenderunspor gelmişti!

Bir yönetici, önemli ve hatta hayati bir turnuva arifesinde, takımının neler kazanacağını görmezden gelerek; “Olursa olur, olmazsa olmaz” diyebiliyorsa, o kişi ve öyle düşünenler için söylenecek bir şey olamaz. Ayrıca, sözünü ettiğimiz takımında başarısından söz edilemez. Zaten fark yiyip geri dönmüşlerdi.

Şu anda konumuz bunlar değil ama konunun ciddiyeti itibariyle dile getirmemiz şart oldu. Süper Amatör Kümede top koşturan takımların en önemli sınavı, puan cetvelinin ilk sıralarında yer almak ve Bölgesel eleme maçlarında başarılı olmak. Bunun dışında şu aşamada daha fazla bir şey söylenemez.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here