Dünyanın En Kutsal ve En Eski Mesleklerinden Biri!

0
51

Öğretmenler Günü Bugün Törenlerle Kutlanacak

24 Kasım Öğretmenler günü bugün törenlerle kutlanacak. Sabah erken saatlerinde çelenk sunma töreni ile başlayacak törenler Belediye Kültür Sarayında devam edecek.

İlk olarak sabah saat 09.00’da Atatürk Anıt Alanında çelenk sunma töreni gerçekleştirilecek. Buradaki törende Ata’nın manevi huzuruna İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk sunumu gerçekleştirilecek ve akabinde aziz şehitlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacak. Tören İstiklal Marşımızın okunmasıyla sona erecek.

Anıt Alanındaki törenin ardından saat 10.002da Belediye Kültür Sarayındaki törene geçilecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayacak olan buradaki tören, Abdullah Sayek Anadolu Lisesi Müdürü Ali Şahbaz’ın açılış konuşmasıyla devam edecek. Milli Eğitim bakanı Mahmut Özer’in kutlama mesajının okunmasının ardından Genç Öğretmenler adına ve Emekli Öğretmenler adına birer konuşma yapılacak.

İlçemizde 2021 yılında emekli olmuş öğretmenlere ‘Hizmet Şeref Belgeleri’ takdim edildikten sonra Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirilecek. Öğretmenler Günün dolayısıyla ilkokul, ortaokul ve liseler arası düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin takdim edilmesinin ardından ‘Ben Öğretmenim’ isimli oratoryo ve akabinde gerçekleştirilecek müzik dinletisiyle tören sona erecek.

Törenlerin yanı sıra, İskenderun Belediye Başkanlığı tarafından sabah saat 09.00’da 3 No’lu Sosyal Tesiste öğretmenlere yönelik kahvaltı etkinliği düzenlenecek.

“Öğretmenlik, Dünyanın En Kutsal ve En Eski Mesleklerinden Biridir”

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden de ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ münasebetiyle özel bir mesaj kaleme aldı.

Öğretmenliğin, dünyanın en kutsal ve en eski mesleklerinden biri olduğunu kaydeden Kaymakam Yönden; “Öğretmenlik, her zaman bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve yarınlara aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahip olmuştur. Dolayısıyla öğretmenlerimiz dün olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır. Muhterem öğretmenlerimizin; sorumluluk duygusu gelişmiş, geçmişini iyi bilerek geleceğe güvenle bakan, iyi ahlâklı, insana ve emeğe saygılı, araştıran, okuyan, toplum hayatına uyum sağlayan, iyi bir insan ve iyi bir vatandaş özelliklerine haiz, kendi benliğine ve milli geleneklerine bağlı, en zor koşullarda dahi ülkesine ve milletine sahip çıkan, ülkesini muasır medeniyetler seviyesine taşımayı ilke edinen, ailesine ve milletine bağlı nesillerin yetişmesine sunacağı katkının geleceğe yapılacak en büyük yatırım olduğu şüphesizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, görevi başında iken şehadete intikal eden ve dar-ı bekaya irtihal ederek aramızdan ayrılan tüm öğretmenlerimizi şükran ve rahmetle anıyor, en zor şartlarda bile ülkemizin her köşesine ulaşarak yeni nesillere ışık olan tüm öğretmenlerimizin bu müstesna günlerini canı gönülden tebrik ediyor, en derin selam ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here