‘Rahatsızız, Konunun Araştırılmasını İstiyoruz!’

0
83

bayan basketbol12Hatay BŞB, Canik Belediyesi-Orduspor Maçının Soruşturulmasını İstedi

Hatay Büyükşehir Belediyesi (BŞB) Kadın Basketbol Takımı, Türkiye Kupası’nda Canik Belediyesinin Orduspor’u 32 sayı farkla yendiği maçla ilgili Türkiye Basketbol Federasyonuna (TBF)’na başvuruda bulundu.

Hatay temsilcisi, Kadınlar Türkiye Kupasında Canik Belediyespor ile Orduspor arasında oynanan maçın son periyodunda Orduspor’un as oyuncularını çıkararak yedek oyuncularıyla maçı 32 farkla 96-64 kaybetmesi üzerine maçın soruşturulmasını talep etti.

Canik 29 Sayı Farkla Kazansaydı, Hatay BŞB Finallere Kalacaktı

Karşılaşmayı Canik Belediye’nin 29 sayıya kadar kazanması durumunda, üçlü averaja göre Türkiye Kupası finallerine katılmayı Hatay BŞB garantileyecekti. Orduspor maçın son dakikalarında as oyuncularını çıkarmış, tamamen gençlere yer vermiş ve fark 30 sayıyı geçmişti.

Canik Belediyespor’un son dakikalarda art arda gelen basketleriyle karşılaşma 96-64 tamamlandı. 29 farka ihtiyacı olan Canik Belediyespor 32 farkla müsabakayı tamamladı. Bunun üzerine Hatay Büyükşehir Belediyespor TBF’ye başvurarak soruşturma açılmasını istedi. Hatay Büyükşehir Belediyespor tarafından TBF’ye gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

“Sıralamanın bu kadar önemli olduğu grupta bir maçın son 7 dakikasına 12 sayı geride giren takımın yedek oyuncularını sahaya sürüp 32 sayıyla yenilmesinden dolayı son derece rahatsızız. Bu durum, düşünmek istemediğimiz bazı spor dışı olayları düşünmemize neden olmuştur. Konunun araştırılmasını ve ilgili olarak gereğinin yapılmasını talep ediyoruz.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here