Prof. Dr. Sayek, Yeniden Arsuz Kent Konseyi Başkanı

0
37

Arsuz Kent Konseyi 6. Olağan Genel Kurulu’nda Prof. Dr. İskender Sayek güven tazeledi. Sayek, üçüncü kez ‘tek aday ve oybirliğiyle’ yeniden başkan seçildi.

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven ve Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar’ın da katılımıyla gerçekleşen 6. Genel Kurul, Arsuz Belediyesi Nikâh Salonu’nda divanın oluşumu ve saygı duruşu ile başladı. Dr. Riyat Kırmızıoğlu’nun Divan Başkanlığındaki toplantıda faaliyet raporları okunarak akabinde Arsuz Kent Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu seçildi.

Arsuz Kent Konseyi Yönetim Kurulu Başkanlığına aynı zaman da, Füsun Sayek Sağlık ve Eğitim Geliştirme Derneği Başkanı olan Prof. Dr. İskender Sayek, üçüncü kez ‘tek aday ve oybirliğiyle’ yeniden seçilerek güven tazeledi.

Konseye ve çalışmalara gönüllü katılım sağlayan tüm katılımcılara teşekkür eden Belediye Başkanı Asaf Güven; “Birlikte yaşadığımız bir kent var. Birlikte çözümler üretmek, birlikte yönetmek için her gün yeni adımlar atıyoruz. Tüm Türkiye’de demokrasinin gelişmesi için yerelden başlamak gerekir. Yerel demokrasi ile birlikte yerelden merkeze doğru hepimiz katkıda bulunacağız. Bu bağlamda kent konseyleri önemli roller alıyor.

Bu konseylerde bizler siyaset yapmadan, kentimiz için projeler üretmeye, fikirler söylemeye, aksaklıkları beraber gidermeye çalışacağız. Ama bu projeleri iletirken bir katılımcı anlayışla yapmamız lazım. Hep birlikte katılımcı anlayışla bu önerileri veya fikirlerinizi belirttiğinizde çok daha başarılı olacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Katılımcı mahalle modeli hedefiyle Temmuz ayında AB tarafından finanse edilen ve yürütücülüğünü Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı UNDP´nin yaptığı yerel yönetim reformuna destek projesi kapsamında düzenlenen çalıştayda, pilot uygulaması Nardüzü Mahallesinde başlayan Mahalle Meclisi Yönergesi Arsuz Kent Konseyi Yürütme Kurulunca masaya yatırıldı. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here